Vervoer over spoor met 10% gestegen in Gentse haven

Spoorvervoer in de haven van Gent zit in de lift Foto: Havenbedrijf Gent

Bij de bedrijven van de Gentse haven worden heel wat goederen van en naar het achterland vervoerd. Het vervoer van deze goederen over het spoor stijgt tot ruim 10%. Het vervoer via binnenvaart neemt net meer dan de helft van het achterlandvervoer in beslag, wat een record is. Het aandeel van het wegvervoer neemt verder af. Dat blijkt uit het onderzoek van het Havenbedrijf Gent naar het gebruik van alle vervoersmogelijkheden naar en vanuit het achterland in 2015.

Havenbedrijf Gent zet al meerdere jaren in op het spoor. De haven van Gent is een knooppunt van 2 Europese spoorcorridors: van Rotterdam tot Marseille (de RFC2) en over de Alpen tot in Italië (de RFC1). Het gros van de kaaien is uitgerust met sporen. Bij de ontwikkeling van het Kluizendok wordt er geïnvesteerd in een spoorbundel om wagons voor te selecteren.

Nieuw record voor achterlandvervoer via binnenvaart
Het vervoer van en naar het achterland via binnenvaart boekt een nieuw record: de binnenvaart neemt met 50,2% net meer dan de helft van het totale achterlandverkeer in. Dit is een verbetering van het vorige recordjaar 2012 toen voor het eerst de kaap van 50% werd overschreden.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Apr 2018 >>
MTWTFSS
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Electric & Hybrid Marine World Expo

De Electric & Hybrid Marine World Expo wordt van 27 tot en met 29 juni 2018 in Amsterdam gehouden en is uitsluitend bedoeld voor het demonstreren van de allernieuwste elektrische en hybride voortstuwingstechnologieën, -onderdelen en -oplossingen voor de maritieme industrie.

De Electric & Hybrid Marine World Expo is een internationaal evenement met standhouders en bezoekers uit de hele wereld en het is de enige beurs en conferentie waar nieuwe efficiënte voortstuwingstechnologieën en -onderdelen worden getoond aan een publiek van ontwerpers van voortstuwingssystemen, scheepseigenaren en -operators, botenbouwers, motorfabrikanten, scheepsarchitecten en operators/bevelhebbers van militaire vloten.

Bezoekers krijgen uitsluitend puur elektrische voortstuwingssystemen, hybride systemen en uiteraard de onderdelen daarvoor te zien en de genodigden zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop en specificatie van scheepsmotoren en -onderdelen.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →