Port of Amsterdam opent Prodock voor innovatieve startups

Met Prodock heeft Amsterdam een nieuwe locatie voor innovatieve startups en scaleups. Prodock biedt ruimte in een loods met aanzienlijke buitenruimte waar de producten van innovatieve en snelgroeiende bedrijven getest kunnen worden. De locatie is gericht op bedrijven die de laboratoriumfase zijn ontgroeid en willen opschalen.

Havenbedrijf Amsterdam wil een brug slaan tussen innovatie en haar ambities. Het Havenbedrijf richt zich vooral op bedrijven die actief zijn in de vier gebieden waarop zij wil excelleren: energietransitie, biobased én circulaire economie, logistieke vernieuwing en operationele excellentie.

Dertje Meijer, CEO Havenbedrijf Amsterdam: ‘Wij hebben de ambitie om als haven, sneller, schoner en slimmer te worden. Daar gaan de bedrijven die zich in Prodock vestigen een bijdrage aan leveren. De haven is altijd een plek geweest waar ladingstromen, markten, mensen en ideeën bij elkaar komen. Door de faciliteiten te bieden om ontwerpen te testen, bieden we bedrijven een laagdrempelige en waardevolle optie voor samenwerking en innovatie. Ik ben dan ook bijzonder blij dat we met Prodock een bijdrage op het gebied van innovatie kunnen leveren aan de haven, de stad en de regio.’

Prodock is gevestigd in een locatie van 4000 m2 aan de Moezelhavenweg 9. Alle basisvoorzieningen zijn uitgebreid aanwezig en een huurder kan daardoor direct aan de slag. Tegelijkertijd biedt Prodock een community met kansen voor kruisbestuiving en een platform met veel exposure aan mogelijke klanten in het havengebied. Prodock is een incubator waarbij bedrijven de stap van een kleinschalige proefopstelling naar commercieel niveau kunnen maken en waarbij ondersteuning vanuit het havenbedrijf mogelijk is om toegang tot financiering, markten en distributienetwerken te krijgen.

Op dit moment zijn er 2 huurders in Prodock: 30Mhz, een startup in sensorentechnologie en 3DFix, een expert in het industrieel toepassen van 3D printing technieken.