Nieuwste schip van Holland America Line klaar in herfst 2018

Het volgende cruiseschip in Pinnacle-classe van Holland America Line zal in de herfst van 2018 klaar zijn. Tijdens de doopceremonie van het zusterschip ms Koningsdam op 20 mei werd bekend gemaakt dat het schip ms Nieuw Statendam zal gaan heten. Een traditionele naam voor Holland America Line, dit wordt het 6e schip met deze naam.

Deze zomer start de bouw van het ms Nieuw Statendam op scheepswerf Fincantieri’s Margheres in Italië. Net zoals bij het ms Koningsdam wordt het interieur ontworpen door interieurontwerper Adam D.Tihany. Verschillende openbare ruimtes zijn ontworpen door Bjorn Storbraaten, die eveneens eerder samenwerkte met Holland America Line voor het ms Koningsdam, ms Eurodam en ms Nieuw Amsterdam. Ook zullen er nieuwe concepten worden geïntroduceerd op het schip.

“Holland America Line schrijft weer een volgend hoofdstuk in de evolutie van onze maatschappij. Toch zijn we een bedrijf met een diepgaande historie; de naam ms Nieuw Statendam benadrukt de versmelting van ons verleden, het heden en de toekomst. De eerdere Statendam schepen behoorden tot de meest geliefde schepen van onze vloot, en we willen heel graag dit prachtige, nieuwe schip delen met onze gasten in 2018”, zegt Orlando Ashford, President van Holland America Line.