1e damwand verankerd voor Kooyhaven in Den Helder

De 1e damwand voor de Kooyhaven is verankerd op 10 mei. Algemeen directeur Port of Den Helder Jacoba Bolderheij: “Met dit nieuwe terrein bouwen we voortvarend verder aan de ontwikkeling van Den Helder als offshore hub voor de Noordzee. Deze ontwikkeling is niet alleen gunstig voor de economische toekomstontwikkeling van de stad maar voor de hele economie in regio Noord-Holland Noord. Port of Den Helder is daarom verheugd dit nieuwe terrein te ontwikkelen. We zien uit de offshore positie verder uit te bouwen.”

De officiële handeling werd verricht door Jaap Bond (Gedeputeerde Provincie Noord-Holland), Jacoba Bolderheij (algemeen directeur Port of Den Helder), Theo Meskers (Wethouder Economische Zaken Hollands Kroon), Edwin Krijns (Wethouder Economische Zaken Den Helder) en Ronald Dirksen (namens het bouwconsortium).

Goed voor de economie van Den Helder
De verwachting is dat de Kooyhaven gaat zorgen voor een sterke impuls voor de lokale economie van Den Helder. Kooyhaven is onderdeel van de verdere uitbreiding en ontwikkeling van Port of Den Helder, die afnemer van de grond is. Het terrein biedt bedrijven veel mogelijkheden:

  • Directe verbinding met het Noordzeekanaal en Den Helder Airport
  • Biedt ruimte aan bedrijven binnen de supply chain voor de energiemarkt
  • Ruimte voor andere sectoren, zoals jachtbouw en agribusiness
  • Multifunctioneel terrein
  • Sterke positie door samenhang met Kooypunt

Wethouder Meskers van Hollands Kroon: “Er gloort volop perspectief aan de horizon. We mogen er van uit gaan, dat de olie- en gasindustrie zich op termijn in enige mate herstelt. Daarnaast worden de plannen voor wind op zee steeds concreter. Het voelt goed dat onze regio is voorbereid is op deze ontwikkelingen en met de Kooyhaven uitstekende vestigingsmogelijkheden biedt. Er is in de regio veel bestuurlijk draagvlak om door te investeren in de haven van Den Helder, omdat het een banenmotor voor de Kop van Noord-Holland is.”

Ontwikkeling van de Kooyhaven
Sinds januari dit jaar zijn de werkzaamheden voor de ontwikkeling van de Kooyhaven gestart. De gemeenten Den Helder en Hollands Kroon en de provincie Noord-Holland zijn allen betrokken bij de ontwikkeling van Kooyhaven. Er zijn afspraken gemaakt met het Hoogheemraadschap over de dijkverlegging, met de provincie als vaarwegbeheerder, met Rijkswaterstaat als wegbeheerder en met de Fietsersbond over de ontsluiting van de Kooyhaven en de kruising van een belangrijke fietsroute. Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu verstrekte de gemeente Hollands Kroon van een subsidie ten behoeve van Kooyhaven.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Oct 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >