Verwachte sterke omzetdaling in 1e kwartaal voor Boskalis

Door de aanhoudende moeilijke marktomstandigheden is de omzet van Boskalis sterk gedaald in het eerste kwartaal. Zowel bij Dredging & Inland Infra, Towage & Salvage als bij het Offshore Energy segment zag Boskalis de omzet dalen. Als gevolg hiervan is de vlootbezetting teruggelopen. 

Suezkanaal gaf substantiële bijdrage aan omzet vorig jaar
In Dredging & Inland Infra is de omzet in eerste kwartaal afgenomen. Deze afname wordt ten dele verklaard door het wegvallen van het Suezkanaal project dat vorig jaar substantieel aan de omzet bijdroeg. Vermeldenswaardige projecten in het eerste kwartaal 2016 betroffen havenonderhoudswerkzaamheden in onder andere Duitsland, Australië en Mexico en landaanwinningsprojecten in Indonesië en Panama. De bezetting van de hopper- en cuttervloot is lager dan vorig jaar.

De orderportefeuille van Dredging & Inland Infra is sinds eind 2015 licht toegenomen

  • Er zijn nieuwe projecten aangenomen voor de aanleg van kunstmatige eilanden bij Makassar (Indonesië), de aanleg van Offshore Terminal Bremerhaven (Duitsland) en het versterken van de Waddenzeedijk van Texel (Nederland).
  • Begin maart is Boskalis in consortium als voorkeursaanbieder aangewezen voor de baggerwerkzaamheden van de Fehmarnbelttunnel tussen Duitsland en Denemarken. De contractbesprekingen verlopen voorspoedig en Boskalis verwacht dat het contract met een waarde van EUR 600 miljoen (Boskalis-aandeel 50%) binnenkort wordt ondertekend.
  • Aan het eind van het eerste kwartaal is de acquisitie van de activa van STRABAG Wasserbau GmbH geëffectueerd waarmee Boskalis zijn positie op de Duitse thuismarkt heeft versterkt en invulling heeft gegeven aan een belangrijk deel van de beoogde vlootvernieuwing voor de komende jaren.

Er zullen schepen uit de vaart genomen worden
Om in te spelen op de marktontwikkelingen is een vlootrationalisatie- en kostenreductieprogramma gestart. De verwachting is dat vooral bij Dredging materieel uit de vaart zal worden genomen met bijbehorende personele gevolgen. Daarnaast wordt er kritisch gekeken naar het verlagen van de kosten van het wereldwijde kantorennetwerk.

De financiële positie van Boskalis is onverminderd sterk 
Voor 2016 wordt een investeringsbedrag van circa EUR 200 miljoen verwacht, exclusief acquisities. Dit zal uit de eigen kasstroom worden gefinancierd.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2018 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >