Verwachte sterke omzetdaling in 1e kwartaal voor Boskalis

Door de aanhoudende moeilijke marktomstandigheden is de omzet van Boskalis sterk gedaald in het eerste kwartaal. Zowel bij Dredging & Inland Infra, Towage & Salvage als bij het Offshore Energy segment zag Boskalis de omzet dalen. Als gevolg hiervan is de vlootbezetting teruggelopen. 

Suezkanaal gaf substantiële bijdrage aan omzet vorig jaar
In Dredging & Inland Infra is de omzet in eerste kwartaal afgenomen. Deze afname wordt ten dele verklaard door het wegvallen van het Suezkanaal project dat vorig jaar substantieel aan de omzet bijdroeg. Vermeldenswaardige projecten in het eerste kwartaal 2016 betroffen havenonderhoudswerkzaamheden in onder andere Duitsland, Australië en Mexico en landaanwinningsprojecten in Indonesië en Panama. De bezetting van de hopper- en cuttervloot is lager dan vorig jaar.

De orderportefeuille van Dredging & Inland Infra is sinds eind 2015 licht toegenomen

  • Er zijn nieuwe projecten aangenomen voor de aanleg van kunstmatige eilanden bij Makassar (Indonesië), de aanleg van Offshore Terminal Bremerhaven (Duitsland) en het versterken van de Waddenzeedijk van Texel (Nederland).
  • Begin maart is Boskalis in consortium als voorkeursaanbieder aangewezen voor de baggerwerkzaamheden van de Fehmarnbelttunnel tussen Duitsland en Denemarken. De contractbesprekingen verlopen voorspoedig en Boskalis verwacht dat het contract met een waarde van EUR 600 miljoen (Boskalis-aandeel 50%) binnenkort wordt ondertekend.
  • Aan het eind van het eerste kwartaal is de acquisitie van de activa van STRABAG Wasserbau GmbH geëffectueerd waarmee Boskalis zijn positie op de Duitse thuismarkt heeft versterkt en invulling heeft gegeven aan een belangrijk deel van de beoogde vlootvernieuwing voor de komende jaren.

Er zullen schepen uit de vaart genomen worden
Om in te spelen op de marktontwikkelingen is een vlootrationalisatie- en kostenreductieprogramma gestart. De verwachting is dat vooral bij Dredging materieel uit de vaart zal worden genomen met bijbehorende personele gevolgen. Daarnaast wordt er kritisch gekeken naar het verlagen van de kosten van het wereldwijde kantorennetwerk.

De financiële positie van Boskalis is onverminderd sterk 
Voor 2016 wordt een investeringsbedrag van circa EUR 200 miljoen verwacht, exclusief acquisities. Dit zal uit de eigen kasstroom worden gefinancierd.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Rondvaart met Sinterklaas

Stap zondag 25 november met het hele gezin aan aan boord van de FutureLand Ferry voor een dolle boottocht door de Rotterdamse haven met Sinterklaas en zijn Pieten. Na de vaartocht kunnen de kinderen samen met de Pieten, onder begeleiding van Joanna Smolarz (Kunstatelier het Kruithuis), een mooie pietenmuts maken en een coole glitter tattoo laten zetten.

Programma
13.40 uur Opwachten Sinterklaas en Pieten bij FutureLand
13.50 uur Aankomst Sinterklaas en Pieten
14.00 uur Rondvaart met Sinterklaas en Pieten
15.30 uur Sinterklaas en Pieten bezoeken FutureLand
16.30 uur Uitzwaaien Sinterklaas en Pieten
Voor alle kinderen heeft de Sint een leuk presentje!

Knutselworkshop
Het knutselen van de pietenmuts en het zetten van een glitter tattoo kan tussen 11.00 en 16.00 uur. De kosten zijn € 2,50 per persoon. Materiaal en begeleiding zijn inbegrepen.

Praktische informatie & reserveren
Voor deze Sinterklaasvaartocht geldt een speciaal tarief: alle passagiers, groot en klein, varen mee voor slechts € 7,95. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis mee aan boord. In het reserveringsysteem vind je deze bijzondere vaartocht met Sinterklaas na de keuze voor de boot en de selectie van 25 november. Je reservering is pas definitief na de laatste stap. Ga naar express.futureland.nl om te reserveren.

read more >