Edward Heerema ontvangt Fellowship-status

ir. Edward Heerema ontvangt Fellowship-status Foto: Ruud Aantjes

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) heeft ir. Edward Heerema, CEO van Allseas, op 12 april geïnstalleerd als Fellow Chartered Engineer. Het toekennen van de Fellowship-status is een erkenning van het leiderschap en de professionele prestaties van ir. Edward Heerema, waaronder zijn significante en baanbrekende innovatieve bijdragen aan de offshore en maritieme industrie wereldwijd. In Nederland vindt deze toekenning voor het eerst plaats.

“Het is een bekroning op mijn werk” aldus Edward Heerema. De status Fellow Chartered Engineer is het hoogste niveau binnen de kwalificatie Chartered Engineer. Het is een prestigieus eerbetoon dat door vakgenoten wordt toegekend aan prominente ingenieurs die bekend staan en gerespecteerd worden om hun expertise. Edward Heerema heeft zich niet alleen bewezen met zijn uitgebreide ervaring en sterke ondernemerschap, hij heeft ook belangrijke bijdragen geleverd aan zijn werkgebied als geheel en aan het opleiden van nieuwe generaties ingenieurs. Hierbij heeft hij de kwaliteit van de ingenieurswetenschappen verhoogt door leiding te nemen in zijn vakgebied.

Chartership Status
Het achterliggende doel van het Chartership is het voortdurend stuwen van de professionele ontwikkeling van ingenieurs, het stimuleren van innovatie, het borgen van kennis in het vakgebied, en het verzekeren van de maatschappelijke dialoog en verantwoord handelen van de ingenieur. Het Chartership draagt zo bij aan de ontwikkeling van de ingenieurskunde en onderscheidt de ingenieurs die daaraan bijdragen. De titels die hierbij horen zijn Chartered Engineer (MSc-niveau) en Incorporated Engineer (BSc-niveau). Dit zijn internationaal erkende kwalificaties voor ingenieurs met de juiste vakervaring die nu al veelal in de Britse Gemenebestlanden, het Midden-Oosten en in toenemende mate in Azië en Zuid Amerika gangbaar zijn.

Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI)
KIVI is de beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland. Het is gericht op het ondersteunen van ingenieurs in hun professionele ontwikkeling. Op 20 oktober 2014 ondertekenden KIVI en de Engineering Council (EngC) een historische overeenkomst om de internationaal erkende beroepskwalificaties Chartered Engineer en Incorporated Engineer voor ingenieurs ook in Nederland in te voeren.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Feb 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter.

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →