Joint venture KOTUG SMIT Towage rond

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) en KOTUG International B.V. (KOTUG) maken bekend dat de eerder aangekondigde voorgenomen samenvoeging van de Europese havensleepactiviteiten is afgerond. Bij de financial close heeft Boskalis zijn inbreng in de joint venture geherfinancierd en daarmee 90 miljoen euro vrijgespeeld en ontvangen.

De gezamenlijke activiteiten zijn ondergebracht in een 50/50 joint venture, waarin de Europese havensleepactiviteiten van zowel SMIT, een dochteronderneming van Boskalis, als KOTUG zijn ondergebracht. Om de sterke merknamen te behouden en de hoge naamsbekendheid van beide merken te kunnen benutten zal de joint venture opereren onder de naam KOTUG SMIT Towage. De operationele integratie gaat per heden van start.

Met een vloot van 65 sleepboten is KOTUG SMIT Towage een toonaangevende aanbieder van havensleepdiensten in Noordwest-Europa, actief in 11 havens in België, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De activiteiten van beide partners in andere delen van de wereld maken geen deel uit van deze samenwerking.