René van der Plas directeur Port of Rotterdam International

Met ingang van 1 juni 2016 is René van der Plas benoemd tot directeur Port of Rotterdam International (PORint), waarin de buitenlandactiviteiten van het Havenbedrijf Rotterdam zijn ondergebracht. Hij volgt hiermee Roger Clasquin op die Algemeen Directeur van de Steder Group in Rotterdam wordt.

PORint is de afdeling van het Havenbedrijf die zich richt op advisering over havenontwikkeling en op participatie in havenmanagement in (nieuwe) havens in voor Rotterdam strategische landen. PORint doet dit ter ondersteuning van de ontwikkeling van de Rotterdamse haven en van de activiteiten van Nederlandse bedrijven in buitenlandse havens.

Van der Plas (50) werkte binnen het Havenbedrijf als Projectdirecteur Maasvlakte 2 en was de afgelopen twee jaar verantwoordelijk voor het spoorprogramma. Door initiatieven op het gebied van beheer en gebruik van infrastructuur en het ontwikkelen van de markt heeft het spoorproduct van en naar Rotterdam de afgelopen periode een stap voorwaarts gemaakt. De ontwikkeling van het railgoederenvervoer blijft belangrijk voor het Havenbedrijf. Het spoordossier komt onder verantwoordelijkheid van COO Ronald Paul, die al verantwoordelijk was voor binnenvaart en weg.

Meer… Port of Rotterdam