Zeilster Bouwmeester Europees Kampioen

Marit Bouwmeester Europees Kampioen 2016 Foto: Thom Touw

Zeilster Marit Bouwmeester wint in Gran Canaria het Europees Kampioenschap Laser Radial. Voor de Zweedse Olsson en de Finse Tenkanen. In de Laser-klasse worden Team Delta Lloyd-zeilers Nicholas Heiner en Rutger van Schaardenburg respectievelijk vijfde en zevende. De titel gaat in de Laser-klasse gaat naar de Zweed Stalheim.

Europees kampioen Bouwmeester blij dat vechtlust is beloond
Marit Bouwmeester begon als leider in het klassement aan de dag maar was voorafgaand aan de laatste race, door een 12e en 13e plaats, teruggevallen naar de derde plek in het klassement. De uit Friesland afkomstige zeilster van Team Delta Lloyd wist met een vierde plek in de laatste race haar Europese titel alsnog veilig te stellen. Marit Bouwmeester: “Het was een super lastige week. Ik ben heel blij dat ik hem winnend heb kunnen afsluiten. Zo een laatste dag bijvoorbeeld, dat was niet perfect maar ik ben blijven knokken en dat was genoeg. Ik ging maximaal vandaag. Olsson ook maar ik trek aan het langste eind. Naast het feit dat ik heel happy ben weet ik ook waar het beter moet. Deze week is het goud een keer mijn kant opgevallen en dat is geen geluk. Ik ben heel blij dat mij vechtlust beloond is.”

Heiner baalt als een stekker
Nicholas Heiner stond voorafgaand aan de laatste race tweede in het klassement na een zevende en 16e plek eerder op de dag. Heiner gaf na afloop van de laatste race waarin die als 17e finishte de volgende reactie: “Ik baal nu als een stekker. Blijkbaar stond ik tweede voor de laatste wedstrijd. Dat wisten we alleen op het water nog niet. Het plan in de laatste wedstrijd was weer goed. Ik ging de goede kant op en alles was in de maak om gewoon een top vijf resultaat neer te zetten. Uiteindelijk zie ik één vlaagje over het hoofd en beland ik in de middenmoot en weet ook niet terug te komen. Dat is enorm zonde. Het is de hele week al heel spannend geweest ondanks dat het heel moeilijk varen was zit iedereen uiteindelijk heel dicht op elkaar. Het was mooi geweest als ik gister of vandaag het laatste stapje had weten te zetten voor het podium. Dat is enorm balen maar het podium was ook niet helemaal verdiend geweest.”

Van Schaardenburg titel kwijt
Rutger van Schaardenburg kon vrijdag op de laatste dag van het EK zijn goede resultaat van de donderdag, een vierde plaats en tweemaal winst, geen vervolg geven. Van Schaardenburg eindigde als 17e, tiende en 29e. In het eindklassement kwam de uittredend Europees Kampioen hiermee niet verder dan een zevende plaats.

Meer…  Team Delta Lloyd 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →