Jet-Net bedrijven leerlabs bèta, technologie voor onderwijs

Op maandag 8 februari jl. hebben staatssecretaris van Onderwijs, Sander Dekker en negen CEO’s van Jet-Net bedrijven elkaar ontmoet. De Jet-Net bedrijven verzorgen al ruim dertien jaar activiteiten om meer havo/vwo-leerlingen te motiveren voor een studie en carrière in de bèta en technologie. In het gesprek hebben zij met elkaar afgesproken dat de Jet-Net bedrijven hun kennis in leerlabs inbrengen, zodat scholen en leraren daarmee aan de slag kunnen. In het kader van Onderwijs2032 worden leerlabs ingericht waarbij wordt geëxperimenteerd hoe bepaalde adviezen voor het toekomstgericht curriculum kunnen worden ingevoerd.

Naast de participatie in de leerlabs hebben de aanwezige Jet-Net bedrijven met de staatssecretaris afgesproken dat elk bedrijf dit jaar zorgt voor twee nieuwe Jet-Net bedrijven. Staatssecretaris Dekker heeft de bedrijven tevens uitgedaagd om hem te helpen om bij de betere beeldvorming voor technische beroepen bij jongeren en hun ouders. De bedrijven hebben toegezegd hun krachten te bundelen om de vmbo, havo en vwo jongeren in Nederland te bereiken. Met de inzet van hun marketingkracht gaan zij in beeld brengen hoe technologisch vakmanschap en denken een rol speelt bij het oplossen van (toekomstige) maatschappelijke vraagstukken.

Jet-Net
Jet-Net, het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland, is een initiatief van het bedrijfsleven en in november 2002 opgericht door AkzoNobel, DSM, Philips, Shell en Unilever. Jet-Net opereert al ruim dertien jaar succesvol op het snijvlak van onderwijs en bedrijfsleven om meer havo/vwo-leerlingen te motiveren voor een studie en carrière in de bèta en technologie. Jet-Net inspireert en enthousiasmeert havo en vwo leerlingen door hen zelf te laten ervaren hoe uitdagend, interessant en relevant technologie is; voor de maatschappij én in hun eigen leven en toekomst. De focus van Jet-Net ligt op 1-op-1 samenwerking tussen een bedrijf en een (havo/vwo) school. Hiertoe verzorgen de Jet-Net bedrijven, onder andere, gastlessen, workshops en bedrijfsbezoeken voor de scholen waarmee zij samenwerken. Sinds 2013 richt Jet-Net zich, onder het label Jet-Net Junior, ook op het basisonderwijs en het verrijken van Wetenschap & Technologie onderwijs met context uit het bedrijfsleven.

Meer… Jet-Net

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2020 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Geen evenementen Geen evenementen