NYK kiest ook voor breakbulk in Rotterdam

Foto: Port of Rotterdam

Sinds 1 januari laadt en lost de Europe-Far East Service lijndienst van NYK Bulk & Project Carriers ook haar breakbulk in Rotterdam. NYK heeft daarmee voor een ‘one-stop-shop’ gekozen, oftewel het efficiënt concentreren van ladingstromen in één haven. Voor bulkgoederen was Rotterdam al de port of call, maar voor breakbulk werd Antwerpen gebruikt.

“Een mooie opsteker voor onze breakbulk propositie”, aldus Robert Jan Timmers van het Havenbedrijf Rotterdam. “Rotterdam heeft op dat vlak het beste aanbod. De kwaliteit en effectiviteit van onze achterlandverbindingen en de optimale bereikbaarheid van de haven is superieur en de Rotterdamse haven is bovendien vaak goedkoper door het ontbreken van onnodige tussenpersonen en lagere haventarieven.”

“Doordat we tijdens ons bezoek aan Rotterdam voor het afleveren van bulkgoederen nu ook breakbulk gaan lossen, zullen onze havenaanlopen gewoonweg efficiënter verlopen”, vult Seiji Ando, General Manager van NYK Bulk & Projects vanuit Hamburg aan. “Daarnaast gaan wij ook de export van beide goederensoorten vanuit Rotterdam coördineren. Hierdoor is een aanloop in een andere haven niet meer nodig.”

NYK Bulk & Projects Carriers is onderdeel van NYK, ’s werelds grootste rederij. De divisie concentreert zich met een vloot van 160 schepen op het wereldwijd transporteren van projectlading, heavy lift cargo, staal en bulkgoederen. De Europe-Far East Service lijndienst vaart maandelijks met schepen van 20.000-30.000 ton tussen Yokohama en Kobe in Japan en Rotterdam. Op de terugreis is de route flexibeler en kan er geladen en gelost worden in havens langs de Middellandse Zee, de Zwarte Zee, de Rode Zee, in India en in Zuidoost-Azië.

Meer… Port of Rotterdam 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Feb 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter.

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →