Jacoba Bolderheij nieuwe CEO Port of Den Helder

Per april 2016 treedt Jacoba Bolderheij aan als nieuwe CEO bij Port of Den Helder. De afgelopen vijf jaar is Bolderheij actief geweest als commercieel manager van een van de snelst groeiende diepzeehavens in het Midden-Oosten: SOHAR Port & Freezone in Oman, een joint venture tussen de overheid van Oman en Port of Rotterdam.

Bolderheij: “Met veel enthousiasme maak ik de overstap naar Port of Den Helder. Dit is het moment om het groeipotentieel van de haven in goede samenwerking met alle partijen te verzilveren.

Bert Klerk, voorzitter RvC: “Wij als Raad van Commissarissen zijn verheugd dat wij iemand hebben gevonden die niet alleen uitermate geschikt is voor deze uitdagende functie, maar daarnaast vol overgave aan de slag wil met de Port. Wij hebben er al het vertrouwen in dat zij samen met het bedrijfsleven, Koninklijke Marine en Den Helder Airport de verdere koers gaat uitwerken waar in de afgelopen periode de bouwstenen voor zijn aangereikt.”

De Haven en Scheepvaart Vereniging (HSV) reageert bij monde van voorzitter Edwin Stolk enthousiast: “Wij zijn blij met deze nieuwe benoeming en hopen op dezelfde constructieve wijze samen te blijven werken met Port of Den Helder als in het verleden.”

Bolderheij heeft een lange carrière doorlopen bij zowel de private sector als de Rijksoverheid. Tijdens haar laatste functie bij SOHAR Port & Freezone, een commercieel havengebied in het centrum van internationale vaarroutes, is zij onder andere verantwoordelijk geweest voor het commercieel vermarkten van 500 hectare aan bedrijventerrein. Bij de Rijksoverheid heeft zij zich onder meer verdienstelijk gemaakt als adviseur op het gebied van energiebeleid. Bolderheij heeft daarnaast gewerkt als diplomaat en handelsattaché in Maleisië.