Van Rijsselberge aan de leiding na dag vier Copa Brasil

Dorian van Rijsselberge - Foto: Richard Langdon / Ocean ImagesDorian van Rijsselberge - Foto: Richard Langdon / Ocean Images

Team Delta Lloyd windsurfer Dorian van Rijsselberge gaat bij de Copa Brasil na dag vier aan de leiding in de RS:X klasse. Kiran Badloe staat tweede. Het 49erFX duo Annemiek Bekkering & Annette Duetz blijft op de tweede plaats staan. Marit Bouwmeester zakt in de Laser Radial een plek terug en staat nu derde.

Nederland één en twee bij RS:X Men
Windsurfers Dorian van Rijsselberge en Kiran Badloe staan na vier dagen surfen in de Olympische baai eerste en tweede. Van Rijsselberge: “We mogen niet klagen. Het gaat goed maar naar de Spelen toe moeten en kunnen we nog wat stapjes maken. Mooi dat Kiran ook voorin meedoet.”

Bij de vrouwen in de RS:X klasse vallen de prestaties van Lilian de Geus met een tiende plek ietwat tegen. Zeker gelet op haar goede prestaties eerder dit seizoen. De Geus: “We zijn veel met het materiaal aan het testen dit evenement. Dat is een proces, vandaag was de snelheid goed.” Coach Koops vult aan: “Leren vraagt geduld, snelheid is een must.”

Bouwmeester op plek 3
In de Laser Radial klasse werd door de lichtweer omstandigheden slechts één race gevaren. Bouwmeester eindigde als 13e en zakt in het klassement van de tweede naar de derde plek.
“Het was lang wachten, we hebben uiteindelijk één race gevaren met hele zachte wind. Die ging niet zo heel goed, maar het was wel weer een goede leerschool.”, aldus Marit Bouwmeester.

Bouwmeester staat nu 14 punten achter Evi van Acker, die aan de leiding gaat, en één punt achter de Deense Anne-Marie Rindom. Coach Jaap Zielhuis legt uit: “Marit heeft voor tien punten aan penalties gekregen. Wij voeren vanuit onze eigen haven, aan de andere kant van de baai. De organisatie wil dat we vanaf het strand in Nitéroi varen. Wij liggen er verder niet echt wakker van, maar we zijn vandaag verhuisd.”

Van Schaardenburg en Heiner doen niet mee om het podium
In de Laser doen Rutger van Schaardenburg en Nicholas Heiner deze week niet mee om het podium. Na vier dagen staat Van Schaardenburg op plaats 28 in het klassement en Heiner op plek 30. Van Schaardenburg laat het volgende weten: “Onze trainingspartner uit Trinidad en Tobago is na een zwaar ongeluk in het ziekenhuis beland. Dit was schrikken en hierdoor ontbreekt de scherpte nu op het water. Ik hoop dat hij snel herstelt en dat wij op de Spelen weer tegen elkaar kunnen zeilen.”

Meer… Copa Brasil de Vela

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →