Anglo Belgian Corporation levert motoren nieuw schip DEME

Minerva - Foto: DEMEMinerva - Foto: DEME

Anglo Belgian Corporation kondigt vandaag de verkoop aan van twee 16VDZD dual fuel motoren die een nieuw te bouwen schip voor de Belgische bagger-, waterbouw- en milieugroep DEME zullen aandrijven. Deze overeenkomst werd met de Nederlandse scheepswerf ‘Royal IHC’ geofficialiseerd.

De inbedrijfstelling van het baggerschip ‘Minerva’ is voor eind 2016 gepland waardoor dit het eerste baggerschip zal zijn dat uitgerust is met dual fuel motoren, naast DEME’s andere sleephopperzuiger “Scheldt River” die rond dezelfde tijd gebouwd en in dienst genomen wordt.

Beide dual fuel motoren werken op diesel (MDO) en liquefied natural gas (LNG) om tegemoet te komen aan zowel de ecologische (strengere emissienormen) als economische uitdagingen (flucturende olieprijzen) die de wereldwijde competitiviteit van DEME versterken. De dual fuel motoren zullen elk 2.400 kW ontwikkelen bij 900 tpm en aan de strenge IMO Tier 3-emissienormen voldoen. Uniek hierbij is dat deze scheepsmotoren zelfstandig aan deze normen zullen beantwoorden en dat er dus geen gebruik zal gemaakt worden van nabehandelingsystemen zoals SCR of oxydatiekatalysatoren. De middelsnellopende V-motor behoort tot de DZ familie en zorgt voor de perfecte balans tussen prestatie en investering.

Jean-Pierre Props, Area Sales Manager bij Anglo Belgian Corporation, sprak: “Wij beschikken over een jarenlange expertise in het ontwikkelen en produceren van motoren ontworpen voor schepen die wereldwijd zullen worden ingezet. Het is echter voor het eerst dat wij dual fuel motoren leveren voor de baggerscheepvaart. Wij zijn dan ook bijzonder opgetogen over deze nieuwe opdracht.”

Jan Gabriel, Hoofd Nieuwbouw en Conversie bij DEME, verklaarde: “Wij hadden reeds veel over Anglo Belgian Corporation gehoord maar hadden tot op heden nog nooit samengewerkt. Tijdens onze gesprekken kwamen hun technische kennis en expertise duidelijk naar voor. De twee 16VDZD motoren passen perfect in het concept van sleephopperzuiger “Minerva” qua vermogen, afmetingen en in het bijzonder dat ze in dual fuel uitvoering beschikbaar zijn. Daarnaast speelde de lage onderhoudskosten een belangrijke rol in de keuze voor ABC. We kijken uit naar een constructieve samenwerking.”

Peter Bickel, Category Manager bij Royal IHC, zei: “Royal IHC richt zich op de voortdurende ontwikkeling van ontwerp- en bouwactiviteiten voor de gespecialiseerde maritieme sector. Wij zijn de wereldwijde marktleider voor efficiënte bagger- en mijnbouw schepen en uitrusting en een betrouwbare leverancier van innovatieve schepen en materieel voor de offshore. In die optiek sluiten de motoren van Anglo Belgian Corporation perfect bij ons aan.”

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →