Identiteit slachtoffer IJsselmeer bekend

Het slachtoffer dat zondagmiddag 29 november op het IJsselmeer door de politie is geborgen, is geïdentificeerd. Het betreft een 68-jarige inwoner uit Amsterdam. De tweede opvarende is nog vermist. Door de huidige weersomstandigheden is het zoeken met sonarapparatuur momenteel niet mogelijk.

Afgelopen vrijdag 27 november kwam bij het Kustwachtcentrum een melding binnen van een jacht in nood op het IJsselmeer. Hierop rukten de hulpdiensten uit en begonnen een grote zoektocht. Na enige tijd lokaliseerden de hulpdiensten het inmiddels gezonken jacht, maar troffen geen opvarenden aan.

Op zaterdag 28 november hebben bergers het gezonken jacht gelicht en startte de politie een onderzoek naar de mogelijke toedracht van het zinken van het schip. Daarnaast zocht zowel zaterdag als zondag het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) van de politie met sonarapparatuur naar de twee vermiste opvarenden. Duikers hebben zondag de 68-jarige Amsterdammer geborgen. Het onderzoek naar de toedracht van het zinken gaat onverminderd door, waarbij de politie getuigen hoort en het wrak technisch onderzoekt.

 

De zoektocht naar de tweede opvarende is maandag 30 november door de weersomstandigheden op het IJsselmeer niet gestart. Zodra het weer het toelaat, hervat het LTOZ de zoektocht.