Scheepsinvesteerder NBZ investeert in tanker MT Eagle

Scheepsbelegger NBZ gaat in een product tanker investeren door een overname van 6,5% belang in UACC Bergshav DIS, een Noors vennootschap die de tanker MT Eagle in eigendom heeft. De closing vindt eind november plaats. 

Het gaat om een bedrag van ruim USD 970.000. De ‘MT Eagle’ is een Long Range product tanker van 73.427 dwt draagvermogen gebouwd in China in 2009. Het schip is voor deze overname van ‘Summit Asia’ omgedoopt naar ‘MT Eagle’

Het schip vaart met de firma United Arab Chemical Carriers. Aan het einde van het contract in januari 2018 heeft NBZ een put-optie waardoor een ondergrens is gelegd in het restwaarde risico van NBZ. Uit de exploitatie verwacht NBZ een lopend rendement van circa 13% per jaar. De aankoop wordt door NBZ gefinancierd uit de opbrengst van de verkoop van MS Venere eerder dit jaar.

Diederik Tjeenk Willink, directeur NBZ: “Het is eindelijk weer mogelijk om nieuwe investeringen te doen, we willen het fonds verder laten groeien. Met deze investering brengen we ook weer meer spreiding aan, we hebben nu 2 drogeladingschepen en één tanker. Dit is de eerste investering dit jaar. NBZ is van plan om op korte termijn nog twee à drie vergelijkbare deals af te ronden.”

MT Eagle Foto Annexum

Meer… NBZ