FEADSHIP nieuw lid MSA

FEADSHIP nieuw lid MSA

Vanaf deze week is jachtbouwer FEADSHIP lid van de MARIN Stakeholders Association (MSA). In het kantoor van De Voogt Naval Architects in Haarlem tekenden directeuren Otwin Günther (De Voogt) en Bas Buchner (MARIN) de contracten hiervoor in het bijzijn van MARIN Raad van Toezicht voorzitter Sjef van Dooremalen. Van Dooremalen: “De MSA is een unieke vorm van samenwerking tussen een kennisinstituut en het bedrijfsleven die alleen maar bij MARIN bestaat. Het geeft de sterke band aan tussen MARIN en de sector. We zijn blij dat daar nu ook een belangrijke Nederlandse jachtbouwer als FEADSHIP aan meedoet.”

De MSA werd in 2003 opgericht om de band tussen MARIN en de maritieme sector te versterken. Vanaf dat moment vormen de twaalf bedrijven (en de gemeente Wageningen) een garantiefonds voor het instituut. Ze doen ook actief mee in de MARIN adviesraad die naast de MSA leden bestaat uit wetenschappers en overheidsvertegenwoordigers (Defensie, I&M en EZ). De MARIN Adviesraad geeft richting aan het onderzoek bij MARIN, zodat dit optimaal is afgestemd met de behoeften van de maritieme sector.

MARIN directeur Bas Buchner: “We werken al heel intensief voor de werven van Feadship, maar dit richt de samenwerking ook op de lange termijn. De inbreng van deze belangrijke Nederlandse jachtbouwer in onze Adviesraad is essentieel voor de richting van ons onderzoek. We hopen zo als MARIN ook een bijdrage te leveren aan de successen van deze innovatie sector.”

De Voogt directeur Otwin Günther: “De stap past in onze strategie om ons als Feadship te onderscheiden op het vlak van technologische voorsprong. Daarvoor is een intensieve samenwerking met een kennisinstelling als MARIN essentieel. Wij dragen graag bij aan de richting van het onderzoek en de lange termijn stabiliteit van het MARIN. Die zijn nodig om ons als land en bedrijf internationaal te onderscheiden in deze competitieve markt.”

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jul 2018 >>
MTWTFSS
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Gentse Feesten met gratis rondvaarten

North Sea Port organiseert ook dit jaar tijdens de Gentse Feesten haar traditionele rondvaarten in het havengebied van Gent. Van zaterdag 14 tot en met zondag 22 juli 2017 vaart het havenjacht ‘Jacob van Artevelde’ maar liefst drie keer per dag het havengebied in. In totaal kunnen 2.500 passagiers vanop het water het havengebied van binnenuit beleven. De rondvaarten zijn helemaal gratis, maar vooraf inschrijven is wel verplicht.

Vertrek aan de Rigakaai
De ‘Jacob van Artevelde’ vertrekt vanaf de Rigakaai (tegenover ‘Weba’ en ‘Decathlon’) in het Gentse havengebied. Er zijn drie afvaarten per dag: om 10.30 uur, om 13.30 uur en om 16 uur. De trip duurt anderhalf uur. Tijdens de rondvaart geeft een gids uitleg over de haven en over wat er op de kaaien en het water te zien is. Per rondvaart kunnen er 90 passagiers aan boord. In totaal zullen zo bijna 2.500 passagiers het havengebied ontdekken.

Wel even inschrijven
Kijk op www.northseaport.com/rondvaarten voor meer informatie en reserveringen.

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >