Contargo ontvangt prijs voor samenwerking met doune

Op 24 september 2015 heeft Contargo North France in Parijs de toekomstprijs “Demain l’Economie” van het Franse ministerie van economische zaken ontvangen. Contargo kreeg de prijs voor de uitstekende samenwerking met de overheid, waardoor de Escaut Valenciennes Terminal als eerste Franse terminal het certificaat “Extended Gateway” kreeg.

De toekomstprijs “Demain l’Economie” wordt uitgereikt aan bedrijven die toekomstgerichte voorbeeldprojecten omzetten. Contargo North France heeft tussen november 2013 en februari 2015 in samenwerking met de Franse regering en de Belgische en Franse douane de Escaut Valenciennes Terminal laten certificeren als „Extended Gateway“. Het is de eerste Franse terminal die dit certificaat ontving.

Contargo kan hierdoor containers die aan de MSC-terminal in Antwerpen gelost worden direct per binnenschip naar de Escaut Valenciennes Terminal brengen. De douaneformaliteiten hoeven niet meer in Antwerpen plaats te vinden, maar pas op de Escaut Valenciennes Terminal.

Dit maakt het gecombineerde vervoer per binnenschip economisch interessanter, wat weer bevorderlijk is voor de modal shift naar de waterweg. Deze dienstverlening maakt Valenciennes tevens aantrekkelijker als vestigingsplaats voor de industrie en de logistiek.

Meer… Contargo