100ste kraan gebouwd in China door Huisman

Op dinsdag 22 september is door Huisman, de wereldwijde specialist in hijs-, boor-en offshore equipment, de levering van de 100ste in China gebouwde kraan gevierd bij hun  productiefaciliteit in Zhangzhou, China. De 100 kranen hebben een gezamenlijke hijscapaciteit van 65000mt. De 100ste kraan is een 1500mt ‘Heavy Lift Mast Crane’ voor Jumbo’s ‘Fairmaster’. De kraan is één van een set van twee 1500mt kranen, die het schip een hijsvermogen van maximaal 3000mt geven. De levering van de 100ste kraan betekent een belangrijke mijlpaal voor Huisman China en bewijst het succes van de deze Huisman productiefaciliteit in China.

Huisman CTO Joop Roodenburg: “het feit dat de 100ste kraan de vierde ‘Heavy Lift Mast Crane’ is die voor onze klant Jumbo bij Huisman China wordt gebouwd, bevestigt zowel het succes van onze Chinese productiefaciliteit als van ons Mastkraanontwerp, waarvan de eerste door Huisman in 1983 werd gebouwd. We zijn dankbaar voor het vertrouwen van onze langdurige klanten die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van onze Chinese faciliteit tot wat het nu is.”

Jumbo’s Director Commerce & Operations, Twan Voogt: “Jumbo feliciteert Huisman en we zijn er trots op dat we de 100ste in China gebouwde Huisman kraan aan boord hebben van onze ‘Fairmaster’. Onze K-klasse schepen ‘Jumbo Kinetic’ en ‘Fairmaster’, beide in staat om tot 3000mt te kunnen hijsen, stellen een nieuwe norm voor kraanschepen. Vandaag is een nieuwe mijlpaal voor de voltooiing van deze generatie schepen en we kijken ernaar uit om onze klanten met onze nieuwe schepen en krachtige Huisman kranen van dienst te kunnen zijn.”

De honderdste kraan is een 1500mt ‘Heavy Lift Mast Crane’ die is uitgerust met state-of-the-art technologie gericht op een verbeterde veiligheid en operationele flexibiliteit. Dit type kraan is speciaal ontworpen voor kraanschepen die worden ingezet voor het zeetransport van grote en zware installaties. De kranen worden gekenmerkt door hun uitstekende laadcurve, kleine footprint en een laag eigen gewicht.

Huisman China, een 100% dochteronderneming van Huisman, is gesitueerd in de provincie Fujian (Xiamen regio) in China. De productiefaciliteit is volledig operationeel sinds april 2007 en levert sindsdien een belangrijke bijdrage aan de totale Huisman engineering- en productiecapaciteit. Huisman China is voorzien van een 380m lange kade met een door Huisman ontworpen en geproduceerde 2,400mt verrijdbare kadekraan, die samen met de sterke kadeconstructie en de directe toegang tot diepwater, Huisman China zeer geschikt maakt voor het laden en installeren van zware constructies aan boord van grote (offshore) schepen. Huisman China is ISO 9001, OHSAS 18001, ISO 14001 en API gecertificeerd.

Meer… Huisman