Feestelijke terugkeer van fregat l’Hermione in Rochefort

In het weekend van 29 en 30 augustus a.s. keert de driemaster fregat l’Hermione terug van haar symbolische reis naar de Verenigde Staten in de thuishaven Rochefort, departement Charente-Maritime. Het hele weekend zijn er tal van festiviteiten ter ere van de thuiskomt van de replica van het fregat, dat in 1780 naar Boston afreisde. De komende maanden is het schip elke dag te bewonderen en te bezichtigen in de haven van Rochefort.

Op 18 april jl. vertrok l’Hermione vanuit Île d’Aix aan de Franse westkust voor haar reis over de Atlantische Oceaan. In 1780 voer de markies van La Fayette met dit fregat vanuit Île d’Aix naar Amerika, om de opstandelingen aldaar bij te staan in hun onafhankelijkheidsstrijd. Na 15 jaar intensieve werkzaamheden door timmerlieden, meubelmakers en smeden, is het fregat l’Hermione tot in detail nagebouwd. Zo is het eikenhout van de romp afkomstig van dezelfde leverancier als de echte Hermione. Het originele fregat werd gebouwd in 1779 ter modernisering van de oorlogsvloot tegen de Engelsen.

Ontdek en beleef l’Hermione
Rochefort staat dit weekend bol van diverse festiviteiten om de thuiskomt van het fregat l’Hermione te vieren. Bezoekers genieten van een groot historisch volksfeest met o.a. een gekostumeerd bal, schermduels en vuurwerkshows. Ook zijn er diverse rondleidingen over de driemaster waarin onder meer de bouw en het leven aan boord worden toegelicht. Het schip is open voor publiek en komende maanden dagelijks te bezichtigen.