Eerste trein uit China in Rotterdam

Donderdagavond 23 juli arriveerde de eerste trein uit China in de Rotterdamse haven. Rangeerbedrijf Rotterdam Rail Feeding zette hem om 21.40 uur neer op het Rail Service Center in de Waalhaven. De goederentrein was op 5 juli 2015 met 80 containers uit

Kumming (Yunnan Province ) China vertrokken. Via Kumming (China) – Zabaykalsk (CH-RUS grens) – Belarus – Brest/Malaszewicze (BY-PLgrens) was de trein dinsdag in Malaszewicze (Polen) aangekomen. Daar zijn de containers overgeladen op wagons van Europese spoorbreedte.

De railoperator van deze trein – CARGOSPED – heeft inmiddels aangegeven dat het geen eenmalig transport zal zijn. Ook in augustus en september komen een aantal Chinese  treinen naar Rotterdam RSC komen.

China heeft een Silk Road Fund opgericht. Dit fonds heeft $ 40 miljard beschikbaar om te investeren in infrastructuur langs de ‘nieuwe zijderoute’ over land naar Europa. Havenbedrijf Rotterdam is blij dat de Chinese treinen nu ook arriveren in Rotterdam. Dat is belangrijk voor de verdere ontwikkeling van Rotterdam als Europees logistiek knooppunt en voor de verdere ontwikkeling van het Rotterdams spoorproduct in het bijzonder. Rotterdam investeert juist in de verbetering van het treinverkeer van en naar de haven. Ook voor het transport met Engeland kan dit extra lading betekenen.

Meer… Port of Rotterdam