Huisman organiseert eerste staalsnij-ceremonie voor 10000mt Heerema tubkranen

Op woensdag 1 juli heeft in China, bij de productiefaciliteit van Huisman, een eerste staalsnij-ceremonie plaatsgevonden voor de twee 10000mt Heerema tubkranen. Deze ‘s werelds grootste kranen zullen aan boord van Heerema’s nieuwe, half-afzinkbare kraanschip geïnstalleerd worden. De eerste staalsnij-ceremonie betekent een belangrijke mijlpaal voor het project waarmee overgegaan wordt naar de constructiefase om zo de leverdatum van eind 2018 te halen. De ceremonie was georganiseerd in samenwerking met Heerema.

Joop Roodenburg, CEO van Huisman: “We zijn trots op het vertrouwen wat Heerema getoond heeft in ons kunnen om de grootste kranen ooit voor hen te bouwen. Vooral omdat dit Heerema’s belangrijkste constructieschip voor de komende 30 jaar wordt. Daarnaast zijn we bijzonder trots dat het innovatieve Huisman ontwerp voor de twee 10000mt tubkranen zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de kraanindustrie”.

Heerema Marine Contractors’ CEO Jan-Pieter Klaver: “We zijn erg blij met de voortgang van ons nieuwe half-afzinkbaar kraanschip. Huisman is een betrouwbare en professionele partner met wie wij al jaren naar tevredenheid samenwerken. Hun innovatieve ontwerp voor onze twee NSCV tubkranen zal ons in staat stellen om de offshore olie- en gas industrie nog beter en in de meest uiteenlopende omstandigheden, te bedienen.”

In tegenstelling tot traditionele tubkranen die gebruik maken van wielstellen voor hun zwenksysteem, zullen de Huisman kranen gebruik maken van grote lagers van eigen makelij. Eén van de grootste voordelen van een lager is dat deze voor een aanzienlijke gewichtsbesparing van de kraan zorgt. Met name voor half-afzinkbare schepen is dit een belangrijke voordeel. De lagers van deze kranen krijgen een diameter van 30m. De twee kranen kunnen uiteindelijk ieder 10000mt hijsen binnen een reikwijdte van 48m, en onder offshore omstandigheden.

Meer… Huisman en Heerema