Voorbeschouwing WK Nacra17 Mulder en De Koning

Mandy Mulder en Coen de Koning staan aan de vooravond van het Wereldkampioenschap in de olympische Nacra17 klasse in Aarhus, Denemarken. Het duo uit de Delta Lloyd Kernploeg plaatste zich in april, tijdens de wereldbekerwedstrijden in Hyeres, definitief voor de Olympische Spelen van Rio 2016. Mulder en De Koning willen op dit WK goed en scherp voor de dag komen, maar de focus is op het olympische testevent dat in augustus in Rio plaatsvindt.

Mulder olympisch zilver, De Koning tweevoudig wereldkampioen 
Mandy Mulder heeft al vele uren gemaakt als topzeilster in de Delta Lloyd Kernploeg. Tijdens de Olympische Spelen in China in 2008, wint stuurvrouw Mulder met Merel Witteveen en Annemieke Bes een zilveren Olympische medaille. Mulder vervolgt haar weg in de Olympische matchrace- klasse op weg naar de spelen van 2012. Uiteindelijk verliest Mulder met haar team, vlak voor London 2012, de selectie van het team van Renee Groeneveld. Na 2012 kiest Mulder voor een avontuur in de nieuwe Olympische catamaranklasse.

De snelle en spectaculaire Nacra 17 maakt in Rio de Janeiro zijn debuut. De Nacra 17 is voor Mulder, na vele jaren van zeilen in kielboten, een verademing.

Samen met Coen de Koning, tweevoudig wereldkampioen in de F18 catamaranklasse, wint Mulder het Europees kampioenschap in 2013. Een wervelende start. In 2014 vielen de resultaten tegen. Maar op dit moment hebben Mulder en haar teamgenoot De Koning, zich ontdaan van concurrenten Groenveld en Krol op weg naar Rio en tellen ze als team weer mee in de wereldtop.

Meer… Delta Lloyd Kernploeg