Boskalis verwerft contract voor Duits offshore windpark Veja Mate

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) en partner VolkerWessels (Volker Stevin International) hebben een contract verworven van Veja Mate Offshore Project GmbH voor het ontwerpen, inkopen, fabriceren, leveren, transporteren, installeren en testen van zevenenzestig (67) windmolen- funderingen voor het Veja Mate offshore windpark in het Duitse deel van de Noordzee. De contractwaarde bedraagt circa EUR 500 miljoen, waarin Boskalis een 50 procent aandeel heeft.

Het Veja Mate offshore windpark ligt 130 kilometer ten noorden van de Eemshaven en zal een totale capaciteit van 400 MW genereren. Het project zal eind 2015 van start gaan en de oplevering wordt in het vierde kwartaal van 2016 verwacht.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project hangt samen met de ontwikkeling van duurzame energieopwekking als gevolg van de verandering van het klimaat en een toenemende energieconsumptie.

Meer… Boskalis