Stuurgroep doorlopende leerlijn vraaggestuurd onderwijs (offshore) windenergie van start!

Donderdag 11 juni 2015 heeft op de TU Delft onder leiding van Professor Gerard van Bussel (Section Wind Energy, Faculty Aerospace Engineering, TU Delft) de eerste bijeenkomst van deze stuurgroep plaats gevonden. De stuurgroep is georganiseerd door het Kenniscentrum Wind op Zee en bestaat uit toonaangevende bedrijven en organisaties uit de (offshore) windenergiesector. Samen maken zij zich sterk voor een goed georganiseerd en vanuit de vraag van het bedrijfsleven gestuurd onderwijs. Doel is mensen op te leiden tot goed gekwalificeerd personeel voor de (offshore) windenergiesector.

In dit kader vinden de deelnemers het essentieel dat het onderwijs in een doorlopende leerlijn (VMBO-MBO-HBO-WO) georganiseerd wordt, waarbij het niveau van het (offshore) windenergie onderwijs in Nederland:

a. aansluit bij de vraag vanuit de (offshore) windenergiesector
b. verbonden wordt i.v.m. bevordering doorstroming studenten diverse niveaus
c. van goede kwaliteit is: actueel, inhoudelijk, theorie en praktijk
d. internationaal toonaangevend zal zijn

Hiervoor is directe betrokkenheid vanuit het bedrijfsleven bij het onderwijs via deze stuurgroep cruciaal.
De stuurgroep adviseert op de samenstelling, diepte en inhoud van het onderwijs. De stuurgroep ondersteunt met haar advies het blijvend aansluiten van het onderwijs op de vraagstelling vanuit de sector.

De deelnemers zijn bereid om expertise op de diverse onderwijsniveaus in te brengen in de vorm van gastdocenten, inhoud onderwijs, excursies, stages en praktijkopdrachten. Hiermee wordt door de deelnemers van de stuurgroep een structurele ondersteuning voor de doorlopende leerlijn (offshore) windenergie gerealiseerd.
De stuurgroep staat voor samenwerken aan de gezamenlijke ambitie om als Nederlandse (offshore) windenergiesector internationaal toonaangevend te zijn en blijven!
Kenniscentrum Wind op Zee is een initiatief van Maritime Campus Netherlands.

Meer… www.kenniscentrumwindopzee.nl

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2020 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Geen evenementen Geen evenementen