ROVC betreedt internationale markt met technische opleidingen

In het buitenland is behoefte aan Nederlandse opleidingskwaliteit. ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland, betreedt de buitenlandse markt met technische opleidingen, met name voor de maritieme sector. Hiermee speelt ROVC in op de toenemende vraag naar een hoog niveau van technische opleidingen. Bedrijven als Damen Shipyards en DMT Marine Equipment hebben al gebruik gemaakt van het internationale opleidingsaanbod. Zo liet DMT Marine Equipment de practicuminstallaties van ROVC naar Roemenië overbrengen en heeft Damen Shipyards dertig Venezolanen een Spaanstalige training Elektrotechniek laten volgen in het practicum in Ede.

De internationale opleidingen zijn onderdeel van de ROVC’s label TechAcademy Maritiem, een branchespecifieke bedrijvenschool. De TechAcademy Maritiem is opgericht om aan de specialistische wensen van de maritieme sector te kunnen voldoen, waaronder de sterke toename in internationale opleidingsvragen. Bedrijven kunnen vaak niet het gewenste opleidingsniveau in het buitenland vinden en komen daarom bij ROVC terecht. Opleidingen voor deze buitenlandse cursisten zien er anders uit dan de reguliere. De voorkennis van de cursisten is erg wisselend. Een flexibele docent die daarop inspeelt is daarom van groot belang. Tevens zijn de cultuurverschillen een belangrijk punt van aandacht. De omgang met autoriteit verschilt in andere landen vaak van de Nederlandse.

Maartje Mikx, manager sales bij ROVC: “ROVC groeit mee met de behoefte vanuit de markt. Wij brengen onze 45 jaar ervaring mee met deze internationale opleidingsvraagstukken. Het is iedere keer een ontzettend leuke uitdaging om mensen, die niet gewend zijn aan de Nederlandse manier van opleiden, de kneepjes van het vak bij te brengen. Deze cursisten zien een Nederlandse opleiding als een kans uit duizenden en zijn super enthousiast en extra gemotiveerd. En wij daarom ook!”

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2019 >>
MTWTFSS
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Geen evenementen Geen evenementen