Twiflex remmen laten offshore lieren veilig vieren

Er is heel wat vakkennis nodig om betrouwbare componenten voor maritieme en offshore toepassingen te ontwerpen en te produceren, vooral als het om meerlieren gaat die twee schepen naast elkaar moeten leggen. Toen een pijpenlegger zo’n systeem nodig had, werd Twiflex Ltd. gevraagd het project te ondersteunen vanwege haar jarenlange ervaring als leverancier van remproducten voor op zee.

Alexander Kuhne, Managing Director bij Intertech, legt uit: “Onze ervaren technici kennen al jaren de voordelen van Twiflex ontwerpen in vele projecten. ” Deze lier in het bijzonder diende om twee schepen langszij te laten aanmeren door ze met een kabel naar elkaar te trekken. Maar de golven tussen beide schepen kunnen de spanning op de kabel sterk verhogen. Daarom was een remsysteem nodig dat de kabel langzaam laat vieren om de lier te beschermen zodra de spanning boven 30 ton komt.

Zodra de eerste ontwerpspecificaties bekend waren, kwamen de Twiflex technici met een remsysteem dat 30 ton houdkracht op de liertrommel kon leveren. Uitgaande van een 660 mm trommel kozen de designers een remschijf met een diameter van 1500 mm en drie VKSD-FL veerbediende remklauwmodules, zodat het hele systeem voldoende remkoppel leverde.

De Twiflex ‘parkeerbeveiliging’ verschilt van andere oplossingen doordat ze de veerkracht ook echt van de rem haalt als deze is afgeschakeld, waardoor geen kracht op het blok wordt uitgeoefend.

 

Alexander Kuhne concludeert: “Dit laat zien hoe Intertech en Twiflex op maat gemaakte oplossingen leveren die heel specifieke eisen vervullen, terwijl ze tevens aan de specificaties voor maritiem gebruik beantwoorden die instanties als het Lloyds Register voorschrijven.”

Meer… Twiflex 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Oct 2019 >>
MTWTFSS
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Geen evenementen Geen evenementen