Contractors waarderen veilige opdrachtgever met VOMI Safety eXperience Award bij Deltavisie 2015

VOMI Safety eXperience Award
Veiligheid is al jaren een van de belangrijkste thema’s binnen de procesindustrie. Veiligheidsbeleid wordt doorgaans vastgesteld op hoog niveau, terwijl de mannen en vrouwen op de vloer de dagelijkse praktijk meemaken. Hoe ervaren zij de veiligheid op het terrein? Waar voelen zij zich het veiligst en waarom? Naar aanleiding van deze vragen is een initiatief gestart om bewustzijn op het gebied van veiligheidsbelevenis door de man en vrouw “op de vloer” te vergroten: de VOMI Safety eXperience Award.

De gedachte achter de VOMI SXA
Op verschillende locaties van opdrachtgevers wordt de werknemers van VOMI lidbedrijven gevraagd naar hoe zij veiligheid in de dagelijkse praktijk ervaren. Neemt de opdrachtgever altijd haar verantwoordelijkheid? Zijn onveilige situaties bespreekbaar? Middels dit soort vragen worden meerdere werknemers op verscheidende functies gevraagd naar hun ervaringen. Zo geeft de VOMI een stem aan een bijzonder belangrijke groep: de mensen voor wie de mate van veiligheid letterlijk en figuurlijk van levensbelang is.

De top drie van locaties die als het meest veilig worden ervaren, strijden onder het oog van een vakjury om de titel van winnaar Safety eXperience van het jaar. Dit jaar bestaat de top 3 uit:

·        SABIC Geleen
·        ExxonMobil Rotterdam Europoort
·        AEB Amsterdam

Zij zijn enthousiast over de nominatie en strijden graag voor de Safety eXperience Award. De ontknoping van deze verkiezing vindt plaats tijdens Deltavisie 2015, het jaarcongres van het Petrochem platform. De verantwoordelijken van de drie genomineerde locaties verzorgen tijdens het congres een pitch over de veiligheidscultuur op hun locatie. De VOMI hoopt zo niet alleen het veiligheidsgevoel van de man en vrouw op de vloer te belichten, maar deze uiteindelijk ook te verbeteren. Opdrachtgevers en VOMI kunnen de dialoog aangaan om te achterhalen hoe de veiligheidservaringen van de uitvoerende aannemers op het terrein kunnen worden verbeterd om volgend jaar tot een hogere score te komen.

De VOMI Safety eXperience Award wordt 4 juni uitgereikt op Deltavisie 2015.
Bij Deltavisie2015, het evenement voor de industrie in de Rijn/Schelde-Delta, staat dit jaar het thema ZERO centraal.

En daar horen ook ZERO ongevallen in de industrie bij.

Tijdens het avondprogramma van Deltavisie2015 wordt de VOMI SXA uitgereikt en komt de verkiezing van de Plant manager of the Year 2015 tot ontknoping.