Studenten trekken de haven in tijdens de Mainport Meewerkdagen

Op maandag 18 mei jl. is de zevende editie van de Mainport Meewerkdagen (MMWD) van start gegaan. Dit is een initiatief van de Jong Havenvereniging met als doel studenten kennis te laten maken met de vele carrièremogelijkheden in en rondom de Rotterdamse haven.

De week werd afgetrapt met een ontmoeting tussen de Harold Linssen, CEO van scheepswerf KeppelVerolme en Intan van Casand, student van de Rotterdam Mainport University. “We willen Intan in korte tijd een goed beeld meegeven van onze organisatie. Hij zal daarom bij diverse afdelingen gaan kijken”, licht Linssen toe. “Het is belangrijk om studenten te laten zien wat wij doen, zodat zij weten dat werken bij een Nederlandse scheepswerf ook een mogelijkheid is na de studie.”

Het bezoek van Intan is slechts één voorbeeld van de vele matches tijdens de Mainport Meewerkdagen. Dit jaar gaan op 18 mei de MMWD voor de zevende keer van start. Een week lang krijgen Rotterdamse studenten de mogelijkheid een dag(deel) mee te draaien binnen een bedrijf of organisatie in de Rotterdamse haven.

De afgelopen jaren zijn tijdens iedere MMWD zo’n 150 studenten geplaatst. Het belang daarvan neemt toe: de komende jaren staat de haven voor grote uitdagingen, zowel aan operationele als aan dienstverlenende kant. Elias Becker, voorzitter Jong Havenvereniging benadrukt de diversiteit aan carrièremogelijkheden in de haven: “We zien een grote diversiteit in studieachtergronden tijdens de MMWD, zoals studenten van de studie Integrale Veiligheidskunde, maar ook Logistiek & Technische Vervoerskunde of juist Communicatie en Economie. Die verschillende invalshoeken zijn van groot belang bij het oplossen van de uitdagingen die er in de haven liggen.”

Ook dit jaar doen er weer veel bedrijven mee. Een aantal zijn inmiddels ambassadeur van de MMWD geworden, zoals het Loodswezen, Havenbedrijf Rotterdam, Broekman en APMT. Daarnaast openen ook een aantal nieuwe bedrijven hun deuren voor studenten, waaronder KeppelVerolme, Botlek Tank Terminal en ECT.

Meer… Jong Havenvereniging 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2020 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Geen evenementen Geen evenementen