Grontmij en Pondera bereiden één van ’s werelds grootste windparken op zee voor

Toekomstig park voorziet 1,4 miljoen huishoudens van duurzame energie. Advies- en ingenieursbureau Grontmij en Pondera Consult gaan de uitgifte van kavels III en IV van het offshore windenergiegebied Borssele voor het Ministerie van Economische Zaken voorbereiden. Het offshore windpark voor de Zeeuwse kust zal in de toekomst ongeveer 1,4 miljoen huishoudens van duurzaam opgewekte energie voorzien en wordt daarmee één van ’s werelds grootste windenergiegebieden.

Grontmij en Pondera zullen niet alleen de milieueffectrapportage en passende beoordeling opstellen voor kavel III en IV, maar ook voor een innovatiekavel binnen dit gebied, waarop innovaties voor windturbines, funderingen, bouwmethodes en onderhoudsconcepten gedemonstreerd worden. Hiervoor wordt een apart kavelbesluit genomen. De resultaten van deze studies zijn een belangrijke basis  voor de uitgifte van de kavels III en IV, die in 2016 is voorzien, en de innovatiekavel.

In 2014 waren Grontmij en Pondera Consult verantwoordelijk voor de milieueffectrapportages en passende beoordelingen van windkavel I en II van windenergiegebied Borssele. Marc Kreft, senior projectmanager bij Grontmij: “Deze opdracht betekent een continuering van de werkzaamheden in Borssele en in de samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken en Rijkswaterstaat. Het toont vertrouwen in onze kennis en ervaring, en onderstreept onze goede samenwerking.”

Meer… Grontmij en Pondera