Het Scheepvaartmuseum vol activiteiten in de meivakantie

Deze meivakantie organiseert Het Scheepvaartmuseum veel activiteiten op en om het water: er zijn vaartochten met het stoomschip ‘Christiaan Brunings’, de nieuwe tentoonstelling ‘Het leven aan boord’ is pas geopend en de Optimist on Tour is terug met zeilles en waterspelletjes. Ook liggen er bijzondere gastschepen aan de steiger. De meivakantie in Het Scheepvaartmuseum is van zaterdag 25 april tot en met zondag 10 mei (op Koningsdag is het museum gesloten).

Of het zonnig weer is of regent, in Het Scheepvaartmuseum is in de meivakantie veel te beleven. Het stoomschip Christiaan Brunings, een varend monument, vaart uit op verschillende data (zie www.hetscheepvaartmuseum.nl) en maakt tochten van een uur over het IJ.

Aan de steiger krijgen kinderen zeillessen in een optimist (jeugdzeilboot), ze kunnen over het water lopen in een Aquabubble en spellen doen met Delta Lloyd Optimist on Tour op 1, 2 en 3 mei. Kinderen die 7 jaar of ouder zijn en hun zwemdiploma A hebben, mogen zich hiervoor vooraf gratis online inschrijven.

Aan de steiger liggen twee bijzondere gastschepen. Statenjacht De Utrecht, een authentieke reconstructie van een historisch zeilschip, ligt van maandag 4 tot en met zondag 10 mei bij het museum. Aansluitend ligt de lemsteraak De Onrust afgemeerd van maandag 11 tot en met zondag 17 mei. Dit privéjacht viert zijn 100-jarig jubileum. Beide schepen mogen aan boord bezocht worden met museumentreebewijs en inschrijving in het museum.

Het leven aan boord
In het museum is de nieuwe tentoonstelling Het leven aan boord te bezoeken, een levensgroot bordspel voor families waar bezoekers aan de slag gaan met vragen over de zee, scheepvaart en het leven vroeger aan boord. Ze kunnen opklimmen van matroos tot kapitein, hun score naar huis sturen en een digitaal diploma met hun vorderingen ontvangen. Een apart deel van deze tentoonstelling is ingericht tot filmtheater voor de allerkleinsten. De nieuwe tentoonstelling voegt extra informatie toe aan een bezoek aan het VOC-schip Amsterdam.