Openingsdag ISAF Wereldbeker Hyeres

De zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg zijn niet allemaal even goed begonnen op de openingsdag van de ISAF Wereldbekerwedstrijden in het Zuid-Franse Hyeres. De serie duurt tot en met zondag 26 april. Beste Nederlanders zijn Renee Groeneveld en Steven Krol in de Nacra17. Ze staan voorlopig tweede in het klassement. Voor de zeilers in de Nacra17 en de 470 vrouwen klasse is deze serie in Hyeres beslissend in de strijd om de nationale selectie. Voor Lilian de Geus bestaat de mogelijkheid zich deze week definitief te plaatsen voor de Olympische Spelen van Rio 2016 met een top drie resultaat.

Wisselend
Marit Bouwmeester was volgens eigen zeggen niet scherp in de uitvoering van beide races. Vooral de starts. Bouwmeester staat voorlopig 13de in het klassement.

Dorian van Rijsselberge was relatief voorzichtig in zijn eerste wedstrijd na hersteld te zijn van een gebroken pols. De Texelaar die in Los Angeles woont staat 25ste.

Laser zeiler Rutger van Schaardenburg startte een stuk beter en staat vierde. Zo ook Finn zeiler Pieter-Jan Postma, de Fries staat vijfde. Windsurfster Lilian de Geus kwam ook redelijk goed uit de blokken en staat zesde.

Quotes:
Dorian van Rijsselberge: “Alles zit weer aan elkaar maar op het water merk je dat nog niet alles lukt. Dan varen ze je voorbij. Als ik aan wil zetten dan lukt dat nog niet dat moet ik accepteren op dit moment. Ik moet die blessure wel managen. Ik kan niet continu voluit gaan.”

Marit Bouwmeester: “Ik was gewoon niet scherp. Het voelde goed vandaag, het plan was goed maar in de uitvoering en vooral op de startlijn ging het al mis. Even wennen weer. Sofia Cup heb ik niet gevaren. Dit is mijn eerste serie sinds Miami in januari. Het is wennen. Het moet veel beter.”

Meer… Delta Lloyd Kernploeg 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2020 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Geen evenementen Geen evenementen