Winnaars foto’s en verhaal Van Brienenoordbrug bekend

Rijkswaterstaat ontving ruim zeventig inzendingen na de oproep voor foto’s of verhalen van bijzondere, mooie of historische momenten rond de Van Brienenoordbrug. Naast deze fotowedstrijd organiseert Rijkswaterstaat dit jaar ook gratis rondleidingen ter ere van het vijftigjarig jubileum van de brug (zie onderaan dit bericht voor data en wijze van aanmelden).
Een deskundige jury selecteerde vier winnende foto’s en een verhaal. De prijswinnaars worden beloond met een privé-rondleiding bij de brug.

Klik hier voor alle foto’s

Winnende verhaal
Jan Houke mailde het winnende verhaal: ‘Als kind reed ik vaak met mijn vader en diverse ooms mee op de vrachtwagen, het is ongeveer half jaren 70 dat het volgende gebeurde. Het was nog de Brienenoordbrug in die tijd en niet de dubbele zoals heden. Ik reed mee met mijn oom komende vanaf Ridderkerk richting Capelle, we reden op de middelste baan om wat in te halen, bijna boven moet mijn oom terugschakelen, de versnellingsbak weigert, mijn oom gaat scheldend op die ouwe Fiat de versnellingen af, alles blokkeert!! We komen boven op de brug stil te staan op nog steeds de middelste baan! Proberen en rommelen en doen en ja hoor de enige versnelling die het nog doet is de achteruitversnelling, op een rustig moment wil mijn oom achteruitsteken naar de rechterbaan om zo het verkeer meer doorgang te geven, een grote klap en alles stil! Toen waren er 2 banen versperd. Hoe we daar zijn weggekomen weet ik niet meer precies dat zal ik nog ‘ns navragen bij mijn oom.’

Gratis rondleidingen
Gedurende het jubileumjaar verzorgt Rijkswaterstaat een aantal keren gratis rondleidingen in de brug. Deze rondleidingen starten om 12:00 uur en duren circa 1,5 uur. Aanvang vanaf 11:30. De rondleidingen zijn gepland op:

26 mei van 11:30u – 13.30u
16 juni van 11:30u – 13.30u
2 september van 11:30u – 13.30u
8 oktober van 11:30u – 13.30u
Wilt u deelnemen aan een van deze rondleidingen, meldt u dan aan via email. Wees er snel bij, want er is per rondleiding slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

De rondleidingen vinden plaats in de kelder van de Van Brienenoordbrug, Schaardijk 231, Rotterdam, direct onder de brug. Bekijk voor de beste route naar de Van Brienenoordbrug onze routebeschrijving (PDF, 52.9 kB) .

Als u hoogtevrees hebt of minder valide bent, raden we deelname af omdat er veel trappen beklommen moeten worden en dat veelal op grote hoogte.

Meer… Rijkswaterstaat