Eerste staal gesneden voor nieuw schip Seabourn Encore

De ultra-luxe cruiserederij Seabourn is één stap dichterbij de lancering van het nieuwe schip Seabourn Encore. Deze week werd het eerste staal van het nieuwe schip gesneden. De ceremonie, die plaats vond bij de Fincantieri’s scheepswerf in Marghera (Italië) werd voorgezeten door Richard Meadows, directeur van Seabourn, en Antonio Quitano, directeur van de Fincantieri’s Maghera scheepswerf.

“Het snijden van het eerste staal van Seabourn Encore is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van onze vloot en het ultra-luxe cruise segment in het algemeen”, aldus Meadows. “We kijken ernaar uit om te zien hoe het schip afgebouwd wordt. Met Adam D. Tihany’s innovatieve visie en Fincantieri’s uitstekende vakmanschap wordt Seabourn Encore het mooiste en luxeuze schip ooit gebouwd.”

“Voor ons, als scheepsbouwers, is deze ceremonie altijd al speciaal, maar deze keer is het extra bijzonder. Het markeert niet alleen het tastbare begin van de nauwe samenwerking met Seabourn, maar tevens is het ook de meest recente mijlpaal in onze langdurige en succesvole samenwerking met de Carnival groep”, aldus Gabriele Coco, Fincantieri’s Senior Executive Vice President van koopvaardijschepen.

Als speciaal eerbetoon waren twee bemanningsleden van Seabourn Legend bij de ceremonie aanwezig. Seabourn Legend, het laatste van de drie oorspronkelijke Seabourn schepen, is op dit moment bezig met de laatste cruise onder de vlag van Seabourn. De aanwezigheid van de twee bemanningsleden symboliseert het sluiten van een hoofdstuk in de geschiedenis van de rederij en markeert het begin van een nieuwe periode dankzij de bouw van Seabourn Encore.

Met Seabourn Encore breidt Seabourn de populaire en hoog aangeschreven Odyssey-klasse uit, die met grensverleggende accommodaties en innovatieve voorzieningen een revolutie teweeg bracht. Seabourn Encore behoudt de hoge ratio aan ruimte per gast die Seabourn eigen is, evenals de persoonlijke service met bijna één personeelslid per gast. Met de toevoeging van zusterschip Seabourn Ovation, welke in 2018 aan de vloot wordt toegevoegd, beschikt Seabourn over de modernste, ultraluxe vloot in de cruise industrie.

Hospitality design icoon Adam D. Tihany zal het interieur van het nieuwe schip ontwerpen. Het schip krijgt een extra dek en grotere gemeenschappelijke ruimtes. De moderne designelementen sluiten perfect aan bij de ingetogen elegantie waar Seabourn bekend om staat. Het nieuwe schip van 40.350 BRT biedt plaats aan 600 gasten (op basis van tweepersoonsbezetting per stateroom). Elke suite aan boord beschikt over een eigen veranda.

Via een speciale microsite biedt Seabourn een overzicht van het nieuwe ultra luxe schip. Hier wordt tevens informatie en nieuws over de voortgang gedeeld.

Meer…. Seaborn