Succesvolle handelsmissies NMT

Van 11 t/m 18 maart vond de tweede handelsmissie gericht op cruise rederijen plaats. De grootste corporaties in deze industrie zijn allemaal in en rond Miami gevestigd. Een groep van 15 Nederlandse bedrijven nam deel aan deze missie. De organisatie was in handen van Netherlands Maritime Technology (NMT) en het Nederlandse Consulaat-Generaal in Miami. 
Daarnaast heeft een grote groep Nederlandse maritieme bedrijven in de afgelopen 1,5 week veel energie gestopt in versterking van de Nederlandse handelsrelatie met Vietnam. Op de beurs INMEX Vietnam, die van 18 t/m 20 maart plaatsvond in Ho Chi Minh, waren de Nederlanders present met een Holland Paviljoen. Enkele dagen na de beurs, vond de Nederlandse handelsmissie naar Vietnam plaats.

Aanvragen
Alle grote reders zoals Carnival Corporation, Holland America Lines, Norwegian Cruise Lines, Royal Caribbean, Disney Cruises e.a. maakten dankbaar gebruik van de gelegenheid om in korte tijd kennis te maken met 15 innovatieve Nederlandse bedrijven in Miami. In veel gevallen werden de deelnemers direct gekoppeld aan degenen die binnen de organisaties verantwoordelijk zijn voor hun specifieke vakgebied. Enkele bedrijven ontvingen diezelfde week al aanvragen.

Naast bedrijfsbezoeken bezocht de delegatie de beurs Cruise Shipping Miami 2015 die ervoor had gezorgd dat ook belangrijke, niet in Miami gevestigde cruise lines, die week in de stad aanwezig waren. Zo had de groep op de beurs een ontmoeting met het technisch management van o.a. Holland America Lines. Het Holland Happy Hour dat georganiseerd werd op het paviljoen van de Nederlandse cruise ports en een diner op de residentie van de Consul-Generaal boden verdere mogelijkheden om informeel te netwerken.

Maritieme handelsmissie Hanoi & Haiphong
Na een succesvolle INMEX Vietnam in HCMC, bezochten 20 Nederlandse equipment leveranciers Haiphong en Hanoi om zakelijke kansen te verkennen. Diverse Nederlandse en Vietnamese scheepswerven en maritieme bedrijven werden bezocht, waaronder Damen Song Cam scheepswerf, Pha Rung, Lisemco, Nam Trieu en Winel. Bovendien werd, om meer te weten te komen over de stad Haiphong, o.a. over de ondersteunings- en ontwikkelingsplannen van deze stad, een bezoek gebracht aan H.E. De heer Dan Duc Hiep, vice-voorzitter van People Comité van Haiphong. Het programma van de handelsmissie werd georganiseerd door NMT en de Nederlandse ambassade in Hanoi. De delegatie bracht ook bezoeken aan het management van twee Vietnamese staatsbedrijven, SBIC (voormalig Vinashin) en PetroVietnam. De missie werd vergezeld door verschillende offshore bedrijven uit het Nederlandse olie en gas consortium AETIN en stond onder leiding van de Nederlandse Consul-Generaal in HCMC, de heer Simon van der Burg.

Meer… Handelsmissie Miami en Handelsmissie Vietnam

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Feb 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter.

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →