Hans Peters, Dunea Drinkwaterbedrijf benoemd tot Maintenance Manager van het Jaar 2015

Dunea produceert en levert aan circa 1,3 miljoen klanten lekker en betrouwbaar drinkwater in het westelijk deel van Zuid-Holland. Zij ontvangt jaarlijks 1 miljoen recreanten in de duinen tussen Monster en Katwijk en beheert deze prachtige natuur en beschermt de drinkwaterwinning, al 140 jaar. Schoon drinkwater, rust en ruimte in de Randstad vormen de basis voor een goed leven. Dunea is altijd op zoek naar (nieuwe) oplossingen en mogelijkheden voor drinkwater en natuur.

Dat daar een onderhoudsorganisatie voor nodig is, is evident en daar zorgt de kersverse Maintenance Manager van het Jaar 2015, Hans Peters, uitstekend voor.

Hans is in staat om op een aimabele en professionele manier buiten de directe maintenancescope op te treden. Dat doet hij bijvoorbeeld in de keten met collega drinkwaterbedrijven, maar Hans spant zich ook in als het gaat om het vormgeven van samenwerking met opleidingsinstituten. Buiten het feit dat Hans zelf definitieve besluiten neemt, doet zijn mening er bijzonder toe binnen Dunea. Hij vertoont vriendelijk en motiverend leiderschap en levert een belangrijk aandeel in nieuwe technologie, middelen en inspectietechnieken. Een steeds belangrijker aspect vormt hygiënisch werken en steeds hoger wordende productie-kwaliteit eisen. Daar draagt Hans met zijn team in hoge mate aan bij.

Productie en onderhoudsafdelingen binnen Dunea werken nauw met elkaar samen, mede dankzij de inspanningen van de op 19 maart benoemde titelhouder. De afstand tussen mens en machine is namelijk toegenomen en daarom is de samenwerking tussen disciplines essentieel. Peters zet verbeterteams op en laat ook andere disciplines zelf presteren. Asset Management in combinatie met mensen en veiligheid heeft de aandacht. Hoe kunnen installaties zo lang mogelijk beschikbaar gehouden worden zonder interventie van mensen en middelen. Remote monitoring is geïntroduceerd waardoor de werkdruk drastisch is teruggebracht. Renovaties zijn doorgevoerd om  Remote Services mogelijk te maken. Hans is bescheiden, doet gewoon zijn werk en straalt daarbij een hoge mate van werkplezier uit.

Hans Peters is het komende jaar Boegbeeld van de Nederlandse Onderhoudssector, die een omvang heeft van tussen de 30 en 35 miljard euro, maar liefst 4 procent van het Bruto Binnenlands Product en waar zo’n 300.000 onderhoudsprofessionals werkzaam zijn.

Van alle kandidaten wist Peters de titel te behalen en is hij daarmee het komende jaar het Boegbeeld van Onderhoudend Nederland.

Meer… NVDO