HTS Leeuwarden viert honderdjarig bestaan

Reünie vindt plaats op zaterdag 14 maart. De HTS Leeuwarden bestaat 100 jaar. In 1987 is de HTS onderdeel geworden van NHL Hogeschool. Op zaterdag 14 maart van 10.00 – 17.00 uur wordt het honderdjarig bestaan gevierd met een reünie voor alumni, (oud-) docenten en (oud-) medewerkers van de HTS.

Tussen de formele oprichting in 1915 en nu is er veel gebeurd. De naam is veranderd van HTS in Instituut Techniek en ook het aantal opleidingen is aanzienlijk uitgebreid. Aan het begin van dit studiejaar mocht het instituut zo’n duizend nieuwe studenten verwelkomen, een groei van 9% t.o.v. vorig studiejaar. Multidisciplinariteit, innovatief vermogen en digitalisering staan hoog in het vaandel en bereiden de studenten voor op de toekomst.

Jubileumboek
Speciaal ter gelegenheid van dit jubileum hebben NHL-studenten een prachtig jubileumboek gemaakt waarin de geschiedenis van de HTS en het Instituut Techniek uitgebreid aan bod komt. Voor dit boek is gebruikgemaakt van de nieuwste technieken, zoals augmented reality.

Programma
De dag biedt een boeiend programma. Dagvoorzitter is Miranda Werkman, bekend als presentator en verslaggever bij Omrop Fryslân. Een van de gastsprekers is Anton F. (Ton) Philips, telg uit de Philips-familie. Hij is oprichter van Emergo b.v. – Loopbaancoaching, Training en Advies. Daarnaast verzorgen lectoren en docenten workshops en presentaties. Het wordt een dag vol inspirerende verhalen voor en van de techniek. Uiteraard is er ook ruimschoots gelegenheid voor ontmoeting. Meer informatie over het programma is te vinden op www.100jaarhts.nl.

Instituut Techniek
Het Instituut Techniek omvat de bacheloropleidingen Informatica, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Maritiem Officier, Ocean Technology, Maritieme Techniek, Bouwkunde, Civiele Techniek, Ruimtelijke Ontwikkeling en Communication & Multimedia Design. Het instituut biedt ook de masteropleiding Marine Shipping Innovations en de Associate degree Maritieme Techniek aan. De Life Sciences-opleidingen Chemie, Chemische Technologie, Biologie & Medisch laboratoriumonderzoek, Biotechnologie en Voedingsmiddelentechnologie worden aangeboden in samenwerking met Hogeschool Van Hall Larenstein.

Meer… 100 jaar HTS