Exposant aan het woord: Patrick Everts werkzaam bij KOTUG

Hoe is je eigen carrière binnen KOTUG begonnen?
Ik ben in april 2014 begonnen als General Manager Maritime Excellence Center (MEC). Deze nieuwe Business Unit vertegenwoordigt de jarenlang opgebouwde technische en nautische kennis en richt zich op de verkoop van training, nautische & technische advieswerkzaamheden en nieuwbouwbegeleiding. Deze business unit heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van onze drie hybride sleepboten (de E-KOTUG serie) en de nieuwe Rotortug-simulator bij het STC. In deze simulator leiden we onze eigen kapiteins op en worden kapiteins van externe bedrijven getraind.

Waarom de deelname van KOTUG aan de MOCE?
MOCE biedt een mooi platform om ons te presenteren. Door KOTUG met al haar verschillende disciplines goed neer te zetten, kunnen we onze naamsbekendheid vergroten en de interesse opwekken voor een functie in onze groeiende organisatie. Daarnaast wil KOTUG het werken in de haven en de offshore promoten.

Wie hoop je tegen te komen?
Wij willen op de beurs talenten met een maritieme achtergrond ontmoeten. Mensen met specifieke ervaring, zoals een kapitein, machinist of matroos, maar ook studenten die zich oriënteren en eventueel een stageplek nodig hebben. De technische ondersteuning van de vloot door de superintendent, een trainer die zowel onze interne bemanningen opleidt en de internationale klanten bedient, QHSE deskundigen en Management- en Marketingfuncties.

Waarom is het werken bij KOTUG uitdagend en interessant?
KOTUG is een innovatief en dynamisch familiebedrijf. Wij willen tot de top van toonaangevende sleepdienstbedrijven van de wereld behoren en onze positie als internationale maritieme dienstverlener continue blijven versterken. Door meerwaarde in onze manier van werken te leveren zullen wij er altijd naar streven om de verwachting van onze klanten te overtreffen. Ondanks de groei van de afgelopen jaren is het karakter van het familiebedrijf gebleven. De betrokkenheid, passie en teamspirit van de KOTUG medewerkers is zeer groot. Er bestaat een informele, collegiale werksfeer met korte en directe communicatielijnen. Eigen ontwikkeling en opleiding staan hoog in het vaandel.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →