Eerste paal voor kunstmestfabriek en overslagterminal op Axelse Vlakte

Op donderdagmiddag 5 maart werd de symbolische eerste paal geslagen voor de bouw van de nieuwe terminal van Vlaeynatie op de Autrichehaven bij Westdorpe, Zeeland.

Vlaeynatie zal binnen negen maanden een magazijn met een totale oppervlakte van 32.000 m2 bouwen op de nu nog lege vlakte. Vlaeynatie zal in de eerste plaats werkzaamheden gaan uitvoeren in de vorm van inpak, op- en overslag voor SQM en haar dochterbedrijf Plantacote. Plantacote zal zelf op de Axelse Vlakte zowel premium als standaard gecontroleerde vrijkomende meststoffen gaan produceren (de zogenoemde controlled release fertilizers). Daarnaast worden meststoffen van SQM vanuit andere productielocaties aangevoerd naar de terminal van Vlaeynatie. De nieuwe vestiging zal begin 2016 gereed zijn, de daarop volgende fase staat in de planning voor 2017. Naast producten van SQM en Plantacote zal Vlaeynatie ook voor andere partijen gaan op- en overslaan.

“De goede ligging en faciliteiten die de Axelse Vlakte te bieden heeft zijn doorslaggevend geweest om hier te gaan bouwen,” zei Marcel Genadry, CEO van Vlaeynatie.
Ook roemde hij de uitstekende samenwerking met Zeeland Seaports en de lokale autoriteiten.

Havenbedrijf Zeeland Seaports is uiteraard blij met de komst van de twee nieuwe bedrijven. Met name als het aankomt op de sterkte positie die de regio inneemt in de wereldwijde kunstmest handel. De uitstekende positie op de markt zal op zijn beurt weer nieuwe partijen gaan aantrekken. Los daarvan leveren beide bedrijven samen nog eens zo’n vijftig banen op.

Nu de eerste paal geslagen is zijn er al gesprekken gaande om aansluitend aan deze terminal de tweede fase te laten beginnen.
Voor de Belgische bedrijven ziet de toekomst er in ieder geval rooskleurig uit, na de ingebruikname volgt er wellicht een extra uitbreiding, die weer zorgt voor extra werkgelegenheid. Kortom, met een impuls als deze blijven de ondernemers in de haven altijd in beweging.

Meer… Zeeland Seaports 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2020 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Geen evenementen Geen evenementen