Harderwijker jachthaven De Knar in het nieuw

Aannemer Boskalis verleende Seijsener Rekreatietechniek de opdracht voor de technische installaties van Jachthaven De Knar te Harderwijk. Watersportvereniging Flevo krijgt hiermee een nieuwe thuishaven met 450 ligplaatsen.  Dit als onderdeel van het plan Havenfront, waarin bedrijvigheid en industrie aan de Harderwijker waterkant plaats maken voor wonen, winkelen en recreëren, op en rond het water.

De circa 350 vaste ligplaatsen van WV Flevo krijgen hun stroom straks via compacte Lelystad aansluitzuiltjes. De honderd stroomaansluitingen voor de passantenligplaatsen kunnen vanaf de receptie in- en uitgeschakeld worden om misbruik uit te sluiten. Seijsener bekabelt en monteert ook de distributiekasten en de in totaal 44 Atlantic elektra- en drinkwaterzuilen. Deze zijn voorzien van een venster voor het eenvoudig bedienen van schakelmateriaal.

De verlichting wordt deels verzorgd door de paalmutsen en ledkappen van de zuilen en deels door de onderhoudsarme IK25 paaltoparmaturen met een hoge lichtopbrengst en lage energiekosten.

Om het havenwater helder te houden fabriceert en plaatst jachthavenspecialist Seijsener ook  een duo afvoerpomp (voor zowel vuil- als oliehoudend water). De Multiview  boxnummerplaatjes bij de ligplaatsen, 270 graden rondom afleesbaar, maken stressloos. afmeren mogelijk. Een prachtige klus kortom die Harderwijk weer een gezicht aan het water geeft.

Meer… Seijsener