Offshore Energy 2014 overtreft alle verwachtingen

Op 28 en 29 oktober 2014 vond de zevende editie van de Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) plaats in de Amsterdam RAI. De gecombineerde beurs en conferentie trok ruim 13.000 bezoekers, bijna 50% meer in vergelijking met vorig jaar. Tevens was het publiek met 81 nationaliteiten erg divers te noemen, daarbij waren er ruim 100 sprekers voor de conferentiesessies met als thema ‘the future is in the water’. Dit jaar werd een extra vierde beurshal toegevoegd om de 620 bedrijven allemaal te kunnen voorzien van standruimte.

Nieuw dit jaar op OEEC was de verspreiding van de beurskrant “Show Daily” onder bezoekers en exposanten. Onderwerpen die in de krant verschenen gingen onder andere over de officiële opening van de dag ervoor, een samenvatting van de paneldiscussies en het ondertekenen van een contract door meerdere toonaangevende offshore bedrijven waaronder Van Oord, Bluewater en Damen. Dit laatste haalde zelfs het NOS journaal diezelfde avond en betreft het realiseren van een drijvend platform voor getijdenenergie dat nabij Texel in de Waddenzee wordt afgemeerd.

“Het is Navingo wederom gelukt een succesvolle editie van Offshore Energy Exhibition & Conference te organiseren en dit jaar hebben we een grote stap gezet in het verder internationaliseren van de beurs”, zegt exhibition manager Annemieke den Otter. Behalve van de beursorganisatie, zijn er ook tevreden geluiden te horen van bedrijven die hebben deelgenomen. Joep Athmer, directeur van Van Oord Offshore: “Dit jaar was Offshore Energy zelfs nog dynamischer dan de jaren ervoor.”
Ondanks het business-to-business karakter van OEEC was het ook de ideale gelegenheid om (latent) werkzoekenden en werkgevers uit de maritieme en offshore-industrie met elkaar in contact te laten komen. Het Offshore Energy Career Pavilion gaf werkzoekenden de kans om met werkgevers te spreken die op zoek waren naar nieuw talent. Daarnaast was er een job route te volgen langs verschillende bedrijven met openstaande vacatures.

OEEC stond niet alleen in het teken van conventionele offshore energie, maar ook duurzame, hernieuwbare energie werd vertegenwoordigd. Tijdens de tweede dag van OEEC werd de Offshore Wind Installation and Maintenance Conference gehouden. Deze conferentie behandelde onderwerpen uit een industrie die in bijna tien jaar tijd is opgekomen: de offshore windindustrie. Tevens was er veel animo voor de verschillende technische sessies, panels, workshops, masterclasses en side events die werden gehouden.

Offshore Energy Exhibition & Conference zal in 2015 op 13 en 14 oktober plaatsvinden in de Amsterdam RAI. TM