Betere positie in Golfregio voor Nederlandse toeleveranciers gasindustrie

Namens de Nederlandse toeleveranciers in de olie- en gasindustrie heeft FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming in het bijzijn van minister Kamp van Economische Zaken en de Qatarese minister Mohammed bin Saleh Al-Sada van Energie en Industrie haar handtekening gezet onder een Partners for International Business-programma met de overheid. Het doel van het driejarige PIB-programma voor het FME-exportplatform Dutch Energy Solutions is het verbeteren van de positie van Nederlandse toeleveranciers in de gasindustrie in de Golfregio. Het programma zet hierbij in op kennisuitwisseling en tijdige betrokkenheid bij projecten in Koeweit, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten.

Aanbestedingen die voortkomen uit grote gasprojecten in de Golfregio bieden kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Dezentjé: “Nederland is ruim een halve eeuw actief als producent en leverancier van aardgas en ons land heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot dé gasrotonde van Europa. Wij willen graag onze kennis en ervaring ter beschikking stellen aan landen in de Golfregio. Deze landen zoeken naar innovaties om efficiënter te kunnen worden, zowel waar het gaat om energie-efficiency als om procesinnovatie. Onze bedrijven bieden deze oplossingen. Met het ondertekenen van dit Partners for International Business-programma gaan Nederland en de landen in de Golfregio samen een mooie toekomst tegemoet.”

Samenwerken
De afgelopen jaren hebben FME, IRO (brancheorganisatie van de Nederlandse olie- en gasindustrie-bedrijven) en de Nederlandse overheid nauw samengewerkt met strategische partners en lokale ambassades om Nederlandse kennispartijen en industrie binnen een bedrijvenplatform bijeen te brengen. Het belangrijkste doel: contacten leggen en naamsbekendheid  opbouwen in de Golfregio.

In dat kader wordt een nieuw Partners for International Business (PIB)-programma ontwikkeld voor een groep van 35 bedrijven die zich afgelopen jaren hebben geclusterd onder het FME exportplatform Dutch Energy Solutions. Het PIB-programma richt zich specifiek op het positioneren van toeleveranciers voor gastechnologie en op de nieuwe innovaties die voortkomen uit de olie- en gassector.

Over Dutch Energy Solutions
Dutch Energy Solutions is in 2009 door FME in samenwerking met de IRO (brancheorganisatie van de Nederlandse olie- en gasindustrie-bedrijven) en het ministerie van Economische Zaken opgericht onder het zogeheten 2g@there-programma van de overheid. Het DES-programma was een driejarig programma dat in 2012 afliep. In overleg met bedrijven onder Dutch Energy Solutions is het exportplatform Dutch Energy Solutions in 2012 privaat voortgezet, waarbij FME het secretariaat voerde. Het nieuwe ‘Partners for International Business’-programma, dat op 3 december is ondertekend, is opnieuw een driejarig programma. De focus ligt op gastechnologie en is gericht op Qatar, Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten.

Het Partners for International Business-programma voor DES wordt door de volgende FME-lid bedrijven namens het platform (ongeveer 35 bedrijven) ingediend: Stork, Gemco International, Tradinco, Petrogas, Aangevuld met kennisinstellingen TNO en DNV GL (voorheen Kema) en IRO. FME treedt als penvoerder op.

Meer… dutch-energysolutions.nl

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2018 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >