Betere positie in Golfregio voor Nederlandse toeleveranciers gasindustrie

Namens de Nederlandse toeleveranciers in de olie- en gasindustrie heeft FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming in het bijzijn van minister Kamp van Economische Zaken en de Qatarese minister Mohammed bin Saleh Al-Sada van Energie en Industrie haar handtekening gezet onder een Partners for International Business-programma met de overheid. Het doel van het driejarige PIB-programma voor het FME-exportplatform Dutch Energy Solutions is het verbeteren van de positie van Nederlandse toeleveranciers in de gasindustrie in de Golfregio. Het programma zet hierbij in op kennisuitwisseling en tijdige betrokkenheid bij projecten in Koeweit, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten.

Aanbestedingen die voortkomen uit grote gasprojecten in de Golfregio bieden kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Dezentjé: “Nederland is ruim een halve eeuw actief als producent en leverancier van aardgas en ons land heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot dé gasrotonde van Europa. Wij willen graag onze kennis en ervaring ter beschikking stellen aan landen in de Golfregio. Deze landen zoeken naar innovaties om efficiënter te kunnen worden, zowel waar het gaat om energie-efficiency als om procesinnovatie. Onze bedrijven bieden deze oplossingen. Met het ondertekenen van dit Partners for International Business-programma gaan Nederland en de landen in de Golfregio samen een mooie toekomst tegemoet.”

Samenwerken
De afgelopen jaren hebben FME, IRO (brancheorganisatie van de Nederlandse olie- en gasindustrie-bedrijven) en de Nederlandse overheid nauw samengewerkt met strategische partners en lokale ambassades om Nederlandse kennispartijen en industrie binnen een bedrijvenplatform bijeen te brengen. Het belangrijkste doel: contacten leggen en naamsbekendheid  opbouwen in de Golfregio.

In dat kader wordt een nieuw Partners for International Business (PIB)-programma ontwikkeld voor een groep van 35 bedrijven die zich afgelopen jaren hebben geclusterd onder het FME exportplatform Dutch Energy Solutions. Het PIB-programma richt zich specifiek op het positioneren van toeleveranciers voor gastechnologie en op de nieuwe innovaties die voortkomen uit de olie- en gassector.

Over Dutch Energy Solutions
Dutch Energy Solutions is in 2009 door FME in samenwerking met de IRO (brancheorganisatie van de Nederlandse olie- en gasindustrie-bedrijven) en het ministerie van Economische Zaken opgericht onder het zogeheten 2g@there-programma van de overheid. Het DES-programma was een driejarig programma dat in 2012 afliep. In overleg met bedrijven onder Dutch Energy Solutions is het exportplatform Dutch Energy Solutions in 2012 privaat voortgezet, waarbij FME het secretariaat voerde. Het nieuwe ‘Partners for International Business’-programma, dat op 3 december is ondertekend, is opnieuw een driejarig programma. De focus ligt op gastechnologie en is gericht op Qatar, Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten.

Het Partners for International Business-programma voor DES wordt door de volgende FME-lid bedrijven namens het platform (ongeveer 35 bedrijven) ingediend: Stork, Gemco International, Tradinco, Petrogas, Aangevuld met kennisinstellingen TNO en DNV GL (voorheen Kema) en IRO. FME treedt als penvoerder op.

Meer… dutch-energysolutions.nl

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Mar 2018 >>
MTWTFSS
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Electric & Hybrid Marine World Expo

De Electric & Hybrid Marine World Expo wordt van 27 tot en met 29 juni 2018 in Amsterdam gehouden en is uitsluitend bedoeld voor het demonstreren van de allernieuwste elektrische en hybride voortstuwingstechnologieën, -onderdelen en -oplossingen voor de maritieme industrie.

De Electric & Hybrid Marine World Expo is een internationaal evenement met standhouders en bezoekers uit de hele wereld en het is de enige beurs en conferentie waar nieuwe efficiënte voortstuwingstechnologieën en -onderdelen worden getoond aan een publiek van ontwerpers van voortstuwingssystemen, scheepseigenaren en -operators, botenbouwers, motorfabrikanten, scheepsarchitecten en operators/bevelhebbers van militaire vloten.

Bezoekers krijgen uitsluitend puur elektrische voortstuwingssystemen, hybride systemen en uiteraard de onderdelen daarvoor te zien en de genodigden zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop en specificatie van scheepsmotoren en -onderdelen.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →