Kamp met handelsmissie naar Kazachstan

Minister Kamp van Economische Zaken (EZ) brengt van 24 tot en met 28 november 2014 samen met 20 Nederlandse ondernemers een bezoek aan Kazachstan.
Kazachstan wordt de laatste jaren gekenmerkt door een sterke economische groei, die ligt tussen de 5 en 6 procent. Het behoort tot de top 10 landen in de wereld wat betreft olie- en gasreserves. Maar ook voor de ontwikkeling van duurzame energie heeft het land veel te bieden. Zo wordt in het land silicum gewonnen, een grondstof voor het ontwikkelen van zonnecellen.

Energie, handel en wederzijdse investeringen
Minister Kamp spreekt tijdens zijn bezoek met de premier van Kazachstan en collega-ministers over energie, handel en wederzijdse investeringen. Ook reist hij af naar de Bolashak-olieraffinaderij nabij het Kashagan-olieveld. Dit olieveld wordt beschouwd als het grootste olieveld in de wereld dat in de afgelopen 30 jaar ontdekt is.

De meereizende bedrijven en kennisinstellingen zijn voornamelijk actief op het gebied van energie en infrastructurele projecten. In Kazachstan ontmoeten zij nieuwe potentiële zakenpartners en presenteren zij zich met het oog op het leveren van een bijdrage aan projecten in de olie- en gassector en duurzame energie.

Energiehandvestconferentie
Tijdens het bezoek neemt minister Kamp deel aan de Energiehandvestconferentie. Tijdens deze conferentie wordt onderhandeld over een nieuwe en gemoderniseerde versie van het Energiehandvest. Het handvest stamt uit 1991 en kwam destijds op initiatief van Nederland tot stand.

Het Energiehandvest vormt een internationaal politiek en wettelijk kader voor samenwerking in de energiesector. Het is de bedoeling dat volgend jaar mei alle 51 aangesloten landen de nieuwe tekst van het Energiehandvest in Den Haag zullen ondertekenen.

Meer… Rijksoverheid

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2018 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >