Bedrijventerrein Kooypunt Den Helder kan uitbreiden

DenHelderKustDeZeeLuchfoto

Goed nieuws voor Den Helder en de regio: Bedrijventerrein Kooypunt kan verder uitbreiden. Het bestemmingsplan is onherroepelijk vastgesteld. Den Helder is de grootste bevoorradings- en onderhoudshaven voor offshore activiteiten op de Noordzee. Samen met Den Helder Airport is het bedrijventerrein noodzakelijk om die positie te behouden en verder uit te bouwen.

Wethouder Economie Pieter Kos: “De Helderse economie heeft de komende jaren grote kansen. De ontwikkelingen in de haven zullen zorgen voor nieuwe werkgelegenheid in de kop van Noord-Holland. Het is belangrijk om bedrijven die zich willen vestigen of willen uitbreiden de ruimte te geven. Het bedrijventerrein mag nu met bijna 10 hectare uitbreiden. Dat is écht goed nieuws voor de hele regio.”

Directeur Piet-Hein Kolff van Port of Den Helder: “De offshore markt voor logistiek, operations en maintenance in de energiesector heeft Den Helder als thuisbasis. De markt is in beweging en weet in toenemende mate de weg te vinden naar Den Helder. NV Port of Den Helder creëert samen met haar partners ruimte voor ontwikkeling. We blijven uitbreiden en er staan nog veel ontwikkelingen op stapel. Op Kooypunt en op andere plekken in Den Helder. We staan hier zeker niet stil.”

Aan de overkant van het Noordhollandskanaal werkt Den Helder samen met buurgemeente Hollands Kroon inderdaad ook aan een ‘nat’ bedrijventerrein met kades, zodat schepen ook vanaf daar de haven kunnen bereiken. En samen met de provincie en de Koninklijke Marine wordt onderzocht hoe het bestaande havengebied van Port of Den Helder en Defensie optimaal benut kan worden door na verdichting, innovatie en herstructurering meer ruimte te creëren in de diepe zeehaven.