Offshore Energy en KVNR organiseren bijeenkomst over regelgeving OSVs

Er wordt momenteel hard gewerkt aan eenduidige regelgeving voor o.a. bouw en certificering van offshore service schepen. Navingo en KVNR organiseren op 29 oktober in Amsterdam RAI een informatiebijeenkomst over de stand van zaken in de regelgeving. De bijeenkomst maakt deel uit van het inhoudelijk programma van Offshore Energy Exhibition & Conference in Amsterdam RAI. Netherlands Maritime Technology organiseert wederom een Holland Pavilion op de beursvloer van Offshore Energy.

Het doel van de bijeenkomst is om ontwerpers, makers en gebruikers van offshore service vessels te informeren over de stand van zaken in de regelgeving rond offshore service vessels. Op dit moment zijn er geen eenduidige regels. Diverse internationale codes en richtlijnen reguleren specifieke aspecten rond offshore service vessels – zoals bijvoorbeeld de Special Purpose Ships Code van IMO – geen enkele is echter volledig toepasbaar.

Eén van de onduidelijkheden betreft het vervoeren van meer dan 12 personen aan boord van offshore service vessels. SOLAS maakt slechts onderscheid tussen bemanning en passagiers. Internationaal wordt nu gesproken over een definitie van industrial personnel’ – personen die niet tot de bemanning van een schip behoren maar bijvoorbeeld voor onderhoudswerkzaamheden vervoerd worden naar een windpark op zee.

Na deze bijeenkomst heeft u een actueel beeld van de internationale discussie en hoe nationale overheden proberen de huidige hiaten in wetgeving te ondervangen. Ook bent u op de hoogte van de standpunten van diverse stakeholders.

Programma woensdag 29 oktober a.s.
09:30 Registratie open, Amsterdam RAI, Ingang C, Holland Complex

12:00 Bijeenkomst Regulations for offshore service vessels, Zaal F002

Voorzitter: Martijn Nieuwenhuijs, Technical Director, Bureau Veritas

Lezing 1: Development of regulations for offshore service vessels – focus areas KVNR

Spreker: Niels van de Minkelis, Senior Policy Advisor, KVNR

Lezing 2: Offshore service vessel rules – the marine contractors’ perspective

Emily Comyn, Technical Adviser (Regulatory Affairs), IMCA

Paneldiscussie met de sprekers en:

Johan Adriaanse, Operations Director, Wagenborg Offshore

Jaap Gelling, Product Director High Speed Craft, Damen Shipyards Gorinchem

13:30 Einde bijeenkomst, gelegenheid het Netherlands Maritime Technology – Holland Pavilion te bezoeken

Kosten en aanmelding

De kosten voor deelname aan de bijeenkomst bedragen EUR 75,- ex. BTW en zijn inclusief een drankje en hapje bij ontvangst en uitloop. U kunt zich aanmelden via de website van Offshore Energy www.offshore-energy.biz of rechtstreeks via deze link.

Meer… NMT 

Navingo, Femke Hoogeveen 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →