Ampelmann opent nieuwe productiefaciliteit

AmpelmannOpening

Afgelopen week is de nieuwe productiefaciliteit van Ampelmann officieel geopend. Deze nieuwe productiehal bevindt zich in de voormalige Onderzeebootloods, onderdeel van de oude RDM-werf in het Rotterdamse havengebied. De nieuwe locatie is één van de vele stappen die de groei van het jonge offshore bedrijf Ampelmann mogelijk maakt.

De nieuwe productiehal biedt met 3.200 m2 voldoende ruimte voor de bouw van nieuwe ‘Ampelmannen’: bewegingscompensatie-systemen waarmee een veilige overstap op zee van een schip naar een vaste offshore constructie mogelijk is. Op dit moment is de vloot van meer dan 35 systemen actief in alle werelddelen en heeft het bedrijf meer dan 800.000 veilige transfers op de teller staan. Om aan de groeiende vraag en de wereldwijde uitbreiding te kunnen voldoen, heeft Ampelmann intrek genomen in de voormalige Onderzeebootloods. Deze nieuwe productiefaciliteit is door Jan van der Tempel, CEO van Ampelmann, officieel geopend. In gezelschap van relaties, vrienden en familie is deze mijlpaal op gepaste wijze gevierd.

De oorspronkelijke Onderzeebootloods waar de productiefaciliteit zich in bevindt, is gebouwd in 1928 en was in de hoogtijdagen van de RDM de bakermat van een 16-tal onderzeeërs, onder andere de Walrusklasse voor de Nederlandse marine. Nadat in 1983 het faillissement van de RDM werd uitgesproken, is de hal in leegstand afgetakeld. De Onderzeebootloods is, onder het beheer van het Havenbedrijf Rotterdam, inmiddels geheel opgeknapt en van alle moderne eisen en gemakken voorzien.

Met het betrekken van deze loods neemt Ampelmann een symbolische stap. Eens was de RDM, als grootste scheepswerf, Nederlands trots en koploper in de Nederlandse scheepsbouw. Nu draagt Ampelmann bij aan de herleving van dit historische gebied en brengt innovatie in de Nederlandse maritieme sector terug in het Rotterdamse havengebied.

Meer.. Ampelmann