Deelnemers NVB-congres ervaren Hollands Glorie

Vrijdag 3 oktober 2014 is Zwijndrecht gastgemeente voor het jaarcongres van de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens (NVB). Zo’n 150 gasten zijn dan op bezoek in Zwijndrecht, de thuishaven van de binnenvaart. Onderdeel van het programma is een bezoek aan de unieke en innovatieve dwarshelling van wel liefst 150 meter lang op Scheepswerf Hoebée. De Ocean Diva, het schip waarmee de deelnemers tijdens het congres door de maritieme regio Drechtsteden varen, wordt die middag (deels) uit het water getild. Een unieke belevenis.

Congres op het water
Toonaangevende bedrijven uit de maritieme industrie, zoals Heerema, Oceanco, de Kooiman Groep en de Danser Group bieden een kijkje in hun bedrijf en laten zien waar de regio Zuid-Holland Zuid sterk in is. Om een goed beeld te krijgen van de maritieme bedrijvigheid, varen de deelnemers langs de diverse bedrijventerreinen en (binnen)havens in een deel van de regio. De maritieme maakindustrie in al haar facetten komt tijdens het congres aan bod: van scheepsonderhoud en -reparatie tot jachtbouw en boorplatforms. Ook is er ruimschoots aandacht voor duurzaamheid en de toepassing van duurzame ontwikkelingen in de binnenvaart.

Sprekers zijn o.a. Allard Castelein, president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam, Hans Tanis, regionaal portefeuillehouder maritiem van de Drechtsteden, Ingrid de Bondt, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, Lucia Luijten, hoofd afdeling binnenvaart en vaarwegen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Marco Zwaap, general manager Operations & Projects Danser Group, Ronald Wiebes, Yard Director Heerema en Marcel Onkenhout, CEO Oceanco.

Scheepswerf Hoebée
Scheepswerf Hoebée bv is onderdeel van de Kooiman Groep en heeft sinds haar ontstaan (in 1815) een klinkende naam in de Nederlandse scheepvaart opgebouwd. Met regelmaat wordt de werf bezocht door coasters, (dubbelwandige) tankers, droge-lading-schepen, beunschepen, sleepboten, passagiersschepen, (overslag) pontons en andere drijvende objecten. De helling heeft voldoende capaciteit om drie schepen tegelijkertijd te dragen en biedt met een lengte van 150 meter plek voor binnenvaartschepen met de grootste afmetingen.

Meer… Nederlandse Verenging van Binnenhavens