Internationale maritieme conferentie

Internationale conferentie - Maritime Heritage Skills - Stiching Cultureel Erfgoed Zeeland

Donderdag 25 september vindt in het Thermae Palace in Oostende een grote maritieme conferentie plaats. De conferentie is onderdeel van het door de EU gefinancierde project ‘Maritime Heritage Skills’ en is voor een breed geïnteresseerd publiek toegankelijk.

Presentatie nieuwe trainingprogramma’s
Tijdens de conferentie krijgt de bezoeker de kans gratis kennis te maken met nieuw samengestelde trainingsprogramma’s. Deze programma’s kunnen een bijdrage leveren aan het toekomstige behoud van specifieke maritieme vaardigheden. De aanwezigen kunnen er meer te weten komen over nieuw opleidingsmateriaal voor traditionele scheepsbouw, leren hoe dit nieuwe opleidingsmateriaal bedrijven binnen de sector kan ondersteunen en de virtuele leeromgeving ontdekken (speciaal ontworpen om vaardigheden te behouden die economisch en historisch belangrijk zijn voor onze regio). De deelnemers kunnen ook meer ontdekken over loopbanen en nieuwe projecten in de maritieme sector en netwerken met gelijkgestemde maritieme liefhebbers en deskundigen, uit Nederland en daarbuiten. Gedurende het evenement is er extra aandacht voor werkgevers die zoeken naar personeel, opleidingsinstituten die hun cursusaanbod willen uitbreiden, werkzoekenden geïnteresseerd in een carrière in de maritieme sector en enthousiaste vrijwilligers.

Inschrijven
Inschrijven voor de conferentie kan tot en met woensdag 10 september 2014. Meer informatie over de conferentie en de inschrijving is te vinden op https://nieuws.zeeland.nl/provinciewerk/2014/140827/conferentie.