Exportpromotie van de Nederlandse jachtbouw krijgt vaart

84 vooraanstaande merken samengebracht in het Quality Boats Holland-initiatief
Vandaag is op de HISWA te water in Amsterdam de Quality Boats Holland Guide 2015 gepresenteerd. Op de beursstand van de werf Gebr. van Enkhuizen nam Ronald van Enkhuizen, voorzitter van de HISWA-afdeling Jachtbouw, het eerste exemplaar in ontvangst. De Quality Boats Holland Guide is een Engelstalig jaarboek met een overzicht van Nederlandse jachtbouwers in het segment tot 30 meter scheepslengte. Deze tweede editie is gegroeid van vorig jaar 52 naar nu 84 Nederlandse merken mede dankzij collectieve deelname van de HISWA Orange Yachting Group, het exportplatform van HISWA voor jachten tot 24 meter. Het boek wordt in de komende maanden verspreid op 8 grote internationale botenbeurzen voor de promotie van de Nederlandse watersportindustrie.

De Quality Boats Holland Guide is het papieren onderdeel van een exportinitiatief waar ook beurzen en internet deel van uitmaken. De beurzen met samen circa negenhonderdduizend bezoekers zijn Yachting Festival Cannes (F) en Interboot (D) in september, Hanseboot (D) in oktober, Boot & Fun (D) in november, Salon Nautiqe de Paris (F) in december, Boot Düsseldorf (D) in januari 2015, Belgian Boat Show (B) in februari 2015 en tot slot de Russische botenbeurs Moscow Boat Show in maart 2015. Het doel is om kopers naar Nederland te trekken. Vanuit eigen stands met deskundige bemanning, worden de beursbezoekers gekwalificeerd en voorzien van een exemplaar, evenals van brochures van de deelnemers en advies over de Nederlandse watersportindustrie. Op de website QualityBoatsHolland.com is alle informatie ook online te vinden en kunnen bezoekers meteen doorklikken naar de eigen site van de werf.

Jan-Pieter Oosting van organisator YachtFocus zegt: “Er liggen prachtige groeikansen in het buitenland voor onze innovatieve en kwalitatief hoogstaande jachtbouw. Je moet de kopers persoonlijk opzoeken, want het is moeilijk scoren in internetzoekmachines over de grens. Dus zijn ook andere kanalen nodig zoals beursdeelnames en ouderwets drukwerk. Ons bedrijf wil maximaal effect bereiken tegen minimale kosten en we zijn blij te zien dat het Quality Boats Holland-initiatief aanslaat.”

Meer… Yachtfocus Media 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Oct 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >