ROVC onderneemt actie in regio Drechtsteden tegen tekort aan technici

ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland, start in de regio Drechtsteden met twee mbo-programma’s Werktuigbouw. De regio kent een enorme industriële activiteit, waarin met name de maritieme sector ruim is vertegenwoordigd. Bedrijven die in en rondom Drechtsteden zijn gevestigd kampen echter met een tekort aan goed opgeleide technici. Daarnaast is het aanbod van praktijkgerichte technische opleidingen beperkt. ROVC speelt in op deze behoefte met het bieden van regiospecifieke opleidingen voor huidige medewerkers van maritieme bedrijven. Hiermee wordt het kwalitatieve en kwantitatieve tekort aan technici in de regio teruggedrongen.

De opleidingen mbo-3 Servicemonteur Werktuigbouw en mbo-4 Servicetechnicus Werktuigbouw bestaan uit losse cursusmodules. De opleidingen worden gegeven in Hendrik-Ido-Ambacht en bestaan uit theorie- en praktijklessen. Tijdens de practicumlessen wordt geoefend op echte installaties op locatie of in het TechCenter van ROVC in Ede. Na het volgen van de verschillende modules, afgesloten met BPV-opdrachten en een examen, ontvangen cursisten een officieel mbo-diploma. Door de opbouw en inhoud van beide opleidingen zijn afgestudeerden direct en breed inzetbaar.

Maartje Mikx, business developer bij ROVC: “Goede vakmannen en -vrouwen, met de juiste praktijkgerichte kennis, zijn van groot belang voor de regio Drechtsteden. Dat merkten we ook aan de grote belangstelling op de informatieavonden. Daarom zijn wij gestart met het aanbieden van opleidingen die niet alleen precies passen bij behoeften vanuit de regio, maar ook bij de cursisten zelf. De cursuslocatie is namelijk in de buurt en de opleidingen zijn afgestemd op de leerbehoeften van volwassen medewerkers. We hopen zo de drempel voor mensen uit de regio te verlagen om een opleiding te volgen. Goed opgeleide technici zijn namelijk onmisbaar om de bedrijvigheid in deze mooie regio te behouden!”

Meer… ROVC

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →